Καθαρά κέρδη 203,9 εκατ. ευρώ προβλέπει φέτος για τη Μυτιληναίος η Πειραιώς Χρηματιστηριακή από από 141,2 εκατ. το 2018, με τα έσοδα να αυξάνονται στα 1,89 δισ. ευρώ.

 

Την ίδια ώρα η Πειραιώς Χρηματιστηριακή σε σημερινή έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση outperfom για τη μετοχή δίνει νέα υψηλότερη τιμή-στόχο για τον τίτλο της Μυτιληναίος, στα 14 από 13,5 ευρώ.

 

Μάλιστα, το περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα ανέρχεται στο 49% περίπου.

 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αναμένει μια ακόμη χρονιά ρεκόρ στον κλάδο της μεταλλουργίας, με στήριξη από τις ισχυρές τιμές της αλουμίνας και τα ανταγωνιστικά κόστη της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

 

Οσον αφορά στον κλάδο της ενέργειας, οι υψηλές οριακές τιμές του συστήματος και η ικανότητα της Μυτιληναίος να προμηθεύεται φυσικό αέριο κάτω από τις τιμές της αγοράς αναμένεται να ενισχύσουν την κερδοφορία των μονάδων παραγωγής ενέργειας με αέριο.

 

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αναμένει ανάκαμψη στον τομέα των ενεργειακών έργων και των υποδομών λόγω και των μεγάλων projects στην Αφρική και μιας σειράς έργων φωτοβολταϊκών ανά τον κόσμο, με το ανεκτέλεστο να διαμορφώνεται στα 983,9 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2018.

 

Εν τω μεταξύ, η Axia σε έκθεση της για την Μυτιληναίος διατηρεί σύσταση “buy” ενώ τονίζει ότι αναμένει σταθερά ανοδική τροχιά, όπως άλλωστε αποτυπώθηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του 2018.

 

Η πορεία της μετοχής, αν και σταθερά ανοδική, ακόμα δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της εταιρείας, τονίζει η χρηματιστηριακή, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία από τις πιο ελκυστικές επενδυτικές προτάσεις.

 

Η Axia κάνει λόγο για την εξαιρετική πορεία του Τομέα Μεταλλουργίας, λόγω των τιμών κυρίως της αλούμινας, αλλά και τη δυναμική παραγωγή του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε ισχύ από αύριο το πασχαλινό ωράριο στην αγορά
Επόμενο άρθροΗ θέση του Βερολίνου για το θέμα των επανορθώσεων δεν έχει αλλάξει