Ως «πολιτική βούληση» και ηθική υποχρέωση» της κυβέρνησης και όχι δικαστική επιταγή χαρακτήρισε την επιστροφή των αναδρομικών των ειδικών μισθολογίων ο Αλέξης Τσίπας «προειδοποιώντας» την αντιπολίτευση πως θα ακολουθήσει μια σειρά θετικών μέτρων στα οποία «θα αναγκάζεστε να λέτε “ναι σε όλα”».

 

«Μας είπατε ότι δεν θα κλείσουμε τις αξιολογήσεις, πως θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, πως θα κόψουμε συντάξεις, ότι έχουμε υπογράψει 4ο μνημόνιο! Ε λοιπόν, αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε να φέρνουμε ένα προς ένα τα μέτρα του 4ου μνημονίου που αφιερώνω στον κ. Μητσοτάκη και τους βουλευτές της ΝΔ. Πρώτο μέτρο του 4ου μνημονίου είναι επιστροφή αναδρομικών. Έρχονται κι άλλα. Είναι όλα όσα εξήγγειλα στην ΔΕΘ και θα το πιείτε και αυτό το ποτήρι και θα λέτε “ναι σε όλα”», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μεταξύ των αντίμετρων περιλαμβάνεται η μείωση ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και άλλα.

 

Παράλληλα, απευθυνόμενος και προς το εξωτερικό ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν αποτελούν «σπατάλες» καθώς κάθε μέτρο είναι «ζυγισμένο» προκειμένου να μην διαταραχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα.

 

«Σήμερα είμαστε εδώ στην πρώτη – συμβολική συνεδρίαση – μιας σειράς που θα ακολουθήσουν οι οποίες θα περιλαμβάνουν θετικές νομοθετικές παρεμβάσεις που μπορούμε να υλοποιήσουμε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για να συνεχίσει: «Ένα μέρος της αντιπολίτευσης το αμφισβητεί. Κατανοώ την αμηχανία σας. Κουτσουρέψατε μισθούς και συντάξεις και δεν εναρμονιστήκατε με αποφάσεις των δικαστηρίων. Εμείς αποκαθιστούμε τις αδικίες και μας κουνάτε το δάχτυλο. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Η αμηχανία προέρχεται από το στρατηγικό σας έλλειμμα. Το αφήγημά σας στερείται συνοχής και στρατηγικού στόχου για την πορεία χώρας» είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι τα θετικά μέτρα αντικατοπτρίζουν και την θετική πορεία της χώρας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση για την κυβέρνηση να επουλώσει τις πληγές που προκάλεσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

 

«Ο λόγος που κάνουμε αυτή την πολιτική επιλογή είναι διότι αυτά τα τρία χρόνια ξαναστήσαμε την χώρα στα πόδια της και σταματήσαμε την ρεμούλα, την φοροασυλία, νοικοκυρέψαμε οικονομικά και καταφέραμε ένα μικρό θαύμα. Εκεί που απέτυχαν δύο κυβερνήσεις πετυχαίνουμε εμείς σήμερα» ανέφερε για να συμπληρώσει: «Τι θα κάνετε από εδώ και στο εξής χωρίς καταστροφολογία; Κάποιοι από εσάς θα προσχωρήσουν στην παραδοξολογία. Βλέπω το τελευταίο διάστημα στελέχη όπως ο κ. Βορίδης να επιδίδεται σε παραδοξολογίες. Του προτείνω να πάρει εκπομπή στην τηλεόραση όπως ο Γεωργιάδης και να μιλά με τους άλλους γραφικούς για τα Νεφελίμ».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΖήτησε συγγνώμη για την αντιαθλητική αγκωνιά
Επόμενο άρθρο«Πρακτικά ένας Έλληνας παράγει το εισόδημα που καταναλώνουν τρεις!»