«Με την απόφαση του Εφετείου, που κήρυξε παράνομη την απεργία των εκπαιδευτικών, εφαρμόζοντας τους απεργοκτόνους νόμους Μητσοτάκη – Χατζηδάκη, έγινε σήμερα ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, να διοικείται η εκπαίδευση με ποινικοποίηση των αγώνων», επισημαίνει με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης σημειώνει ότι καμία προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει για την εκπαίδευση, «όσο αυτή σύρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων ή προπηλακίζεται από την Αστυνομία», προσθέτοντας πως απαιτείται ουσιαστικός διάλογος, «με εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς».

Αναφερόμενος στην «δεδομένη» αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών, «όπως έδειξαν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις τους», ο κ. Φίλης υποστηρίζει πως μοναδική λύση είναι «η απόσυρση των επίμαχων διατάξεων για την ψευδεπίγραφη αξιολόγηση».

Και προσθέτει ότι πρόκειται για διατάξεις, «που διαλύουν τη δημόσια εκπαίδευση, δημιουργώντας σχολεία δύο ταχυτήτων». Αναφέρει ότι επείγει η επαναφορά του συναινετικού πλαισίου «για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου σε επίπεδο σχολικής μονάδας, που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει κάθε σκέψη ότι θα λυγίσει τους εκπαιδευτικούς με αυταρχισμό και διώξεις», υποστηρίζοντας πως «μόνο πανικό μαρτυρά αυτή η τακτική».

Επιπλέον, καλεί ιδιαίτερα τους νέους και τους γονείς, «να συμπαραταχθούν στους εκπαιδευτικούς, που δίνουν μάχη για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο», τονίζοντας πως αυτοί, εξάλλου, κράτησαν όρθιο το σχολείο «την εποχή των μνημονίων και της πανδημίας».

Γι’ αυτό, μόνο με τη συμπαράσταση της κοινωνίας, όπως αναφέρει, «μπορούν να δώσουν νικηφόρα τον αγώνα τους, ανατρέποντας τις κυβερνητικές επιδιώξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΡήτρα 1 δισ. ευρώ θα έχει το νέο συμβόλαιο του Πέδρι
Επόμενο άρθροΠροϋπολογισμός – Δόθηκαν 10 δισ. σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατά την πανδημία