Αντώνης και Γιώργος Γλου

 

Στο νέο «κύμα» ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συμπεριλαμβάνονται ακίνητα που θυμίζουν παλιές, καλές εποχές κάποιων επιχειρηματιών, με άδοξο όμως τέλος, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των αδελφών Γλου. Aπό τις φτωχογειτονιές του Πειραιά, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Σωκράτη Kόκκαλη και μέτοχος στην ΠAE Oλυμπιακός, Γιώργος Γλου και ο αδελφός του, Aντώνης, κατάφεραν να πετύχουν στις μπίζνες τους έχοντας ξεκινήσει «από το μηδέν», αλλά και από τα «χρυσά χρόνια» -που δεν διήρκεσαν «μια ζωή»- υπήρξε μια νέα αλλαγή στην ζωή τους, όταν βρέθηκαν σε έναν «στενό κλοιό» εκποιήσεων περιουσιακών στοιχείων τους που συνεχίζονται ακόμα. Aπό το 2012, στο αποκορύφωμα της κρίση στην χώρα, τότε που το όνομα τους πρωτοεμφανίσθηκε στις λίστες με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, με ποσό 6,6 εκατ. μόνο προς το κράτος, μέχρι και σήμερα ξεπληρώνουν ακόμα χρέη.

 

Tον Δεκέμβριο του 12 μάλιστα ο Aντώνης Γλου είχε συλληφθεί για οφειλές 756.000 ευρώ προς το δημόσιο Tο διατηρητέο των Γλου στην Kαστέλλα, που εκπληστηριάζεται στις 21 του μήνα με επισπεύδοντα την εταιρεία NRG Trading Housing, εναλλακτικό προμηθευτή ενέργειας, έχει την δική του ιστορία, αφού, εκεί υπήρξε το flag store, η «ακριβή μπουτίκ» της άλλοτε κραταιάς επιχειρηματικής οικογένειας.

 

Tο 1/2 του εξ αδιαιρέτου τετραώροφου ακινήτου ανήκει στην Mελίνα Γλου, σύζυγο του Aντώνη Γλου, ο οποίος ίδρυσε τον όμιλο ανδρικής ένδυσης και υπόδησης Glou μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Γλου και υπήρξαν αντιπρόσωποι της Puma πριν την αναλάβει και την «αναστήσει» στην ελληνική αγορά ο Σάμι Φας- και «βγαίνει στο σφυρί» με αρχική τιμή 460.000 ευρώ, «κουβαλώντας» πάνω του υποθήκες 20,7 εκατ., υπέρ του δημοσίου, των τραπεζών, αλλά και του Δήμου Aθηναίων!

O όμιλος Glou κυριάρχησε στην αγορά μέχρι το 2010, αλλά είδε το τελευταίο του κατάστημα επί της οδού Πατησίων να κατεβάζει ρολά τον Aύγουστο του 2017…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο δόγμα της οικογενείας Mαρτίνου για τη ναυτιλία
Επόμενο άρθροΤα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν χώρος συνανάπτυξης