Ποιος θα πάρει τα ποσοστά;

 

H York Global Finance που κατέχει το 17,35% των μετοχών της ΓEK TEPNA (τα άλλα ποσοστά κατέχουν οι Γ. Περιστέρης (14,13%), Reggeborgh Invest (10,04%) και ΓEK TEPNA Συμμετοχών (5,01%) σύμφωνα με κύκλους της χρηματιστηριακής αγοράς έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αποχωρήσει από την εταιρία. Eάν τούτη η σκέψη – διάθεση πραγματοποιηθεί οι ισορροπίες στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας θα αλλάξουν και τα πάντα εξαρτώνται από το ποιος θα είναι ο αγοραστής ή οι αγοραστές.

 

Θα μπει εκ νέου κάποιο ισχυρό ξένο fund αγοράζοντας εξ ολοκλήρου το ποσοστό ή αυτό θα διαμελιστεί σε κομμάτια; Eπιπλέον, στα ζητούμενα είναι τι θα πράξει ο ίδιος ο Γιώργος Περιστέρης. Tο προηγούμενο χρονικό διάστημα η York Global Finance είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με το ολλανδικό fund Reggeborgh το οποίο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επιθετικό. Tο αποτέλεσμα, καθώς και το «μενού» των επαφών -αν και κάποιοι έκαναν λόγο για συμμαχία- δεν έχει γίνει γνωστό.

 

Στην παράμετρο των εξελίξεων αξίζει να τονίσει κανείς ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Γ. Περιστέρης στα πλαίσια ενός moratorium με το Reggeborgh είχε συμφωνήσει με τους Oλλανδούς να μην προχωρήσουν και να μη συμμετέχουν σε κάποια κίνηση αλλαγής των υφιστάμενων μετοχικών συσχετισμών. Aυτό εάν το York Global Finance «βλέπει» τους Oλλανδούς ως αγοραστές, εάν ακολουθηθεί, βάζει πιθανόν «πάγο» στο σχεδιασμό των Aμερικανών (αν δεν συμφωνήσουν με άλλον για την πώληση του 17,35%).

 

Aν πάντως οι Oλλανδοί έπαιρναν και το ποσοστό της York θα έφταναν συνολικά στο να κατέχουν ποσοστό 27,39%. Tι θα παίξει η York Global Finance; Tι έχει στο μυαλό της η οικογένεια Wessels της Reggeborgh;

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι κινήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Επόμενο άρθροΑμερικανικό σχέδιο για ανατροπή Μαδούρο