Μετά το ΑΡΤ TV ήρθε η σειρά του Star και συγκεκριμένα του δημοφιλούς Reality Show του σταθμού “Greece’s Next Top Model” να δεχτεί από το ΕΣΡ πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε σημερινή του συνεδρίαση έκρινε πως το περιεχόμενο του ριάλιτι παιχνιδιού “υποβαθμίζει την ποιότητα” και ως εκ τούτου επέβαλε χρηματικό πρόστιμο στο κανάλι που το μεταδίδει. Παράλληλα, η ανεξάρτητη Αρχή εξέδωσε σύσταση για την εκπομπή, ζητώντας να προβάλλεται με τη σήμανση της «απαραίτητης γονικής συναίνεσης».

 

Αυτό συνεπάγεται ότι δεν επιτρέπεται η μετάδοση τρέιλερ και αποσπασμάτων πριν από τις 21.00. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο αφορά στα δύο πρώτα επεισόδια καθώς εξετάζεται και φάκελος με τη συνέχεια του ριάλιτι μόδας.

 

Εκτός του Star, ακόμα μεγαλύτερο πρόστιμο, ύψους 60.000 ευρώ, επιβλήθηκε στον ALPHA για παραβάσεις στην εκπομπή “Happy Day” (24/11/17) από αναφορές του Δήμου Βαρύκιου. Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Βεργίνα TV για παραβάσεις σε εκπομπή (Ιούνιος 2017) από τους Γιάννη Ντάσκα και Στέργιο Καλόγερο.

 

Τέλος, το ΕΣΡ ανακάλεσε τις βεβαιώσεις λειτουργίας των ραδιοσταθμών: Hot και Planet Κοζάνης, Ελεύθερη Ραδιοφωνία Κεφαλλονιάς, Κανάλι Δέλτα Χίου, Stereo Channel FM Αιτωλοακαρνανίας και Night FM Έβρου.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλειστή αύριο η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προς τιμήν του Τζορτζ Μπους
Επόμενο άρθρο2,1 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία