Στην Ευρώπη, φονικές καταιγίδες σαρώνουν Γαλλία και Ελβετία εν μέσω καλοκαιριού. Πενήντα νεκροί από πρωτοφανή καύσωνα, στην Ινδία.

Χαλάζι σε μέγεθος μπάλας του τένις πέφτει στην επαρχία του Ντρόμ στην νοτιο-ανατολική Γαλλία.

Η πρωτοφανής χαλαζόπτωση σάρωσε εννέα διαμερίσματα της Νοτιοανατολικής Γαλλίας συνοδευόμενη από θυελλώδεις ανέμους. Το τοπίο έγινε λευκό, ενώ το χαλάζι προκάλεσε ζημιές σε κτίρια, οχήματα και καλλιέργειες και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Μία Γερμανίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή της στην Άνω Σαβοϊα όταν ένα δέντρο έπεσε στο τροχόσπιτό της.

Καταρρακτώδης βροχή, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν και την γειτονική Ελβετία.

Μία τουρίστρια πνίγηκε όταν τουριστικό σκάφος βυθίστηκε στην λίμνη της Γενεύης εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας. Υπόγεια και σταθμοί πλημμύρισαν, δρόμοι έκλεισαν λόγω των πεσμένων δέντρων ενώ πολλές στέγες υπέστησαν ζημιές.

Παρόμοιο σκηνικό και στην Πολωνία όπου ισχυρή καταιγίδα έπληξε πολλές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα ενώ πολλά σπίτια και οχήματα υπέστησαν ζημιές από πτώσεις δέντρων.

Δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στην βόρεια Ινδία που πλήττεται από ισχυρό κύμα καύσωνα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Τα θύματα προέρχονται όλα από την περιοχή Μαγκάντ του κρατιδίου Μπιχάρ όπου επικρατεί σφοδρή ξηρασία και ο υδράργυρος έχει κολλήσει στους 45 βαθμούς κελσίου. Στο κρατίδιο του Ρατζαστάν η θερμοκρασία έχει ξεπεράσει τους 50 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Λέκκα

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑ. Τσίπρας: Οι πολίτες αποφασίζουν για την ζωή τους (video)
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Το διακύβευμα της 7ης Ιουλίου (video)