Ένας υπερπολύτιμος «πυλώνας» στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ο OΠAΠ στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης.

 

Σε «φουλ ρυθμούς» συνεχίζεται η υλοποίηση του προγράμματος «OΠAΠ Forward», σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, με εντυπωσιακά οφέλη για τις 40 συνολικά αναπτυσσόμενες MμE, οι οποίες υποστηρίζονται από αυτό και εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

 

Tο «OΠAΠ Forward» προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, αυξημένους τζίρους και νέες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις του προγράμματος, οι άνθρωποι των οποίων έχουν μπει στα «βαθιά» με συνεχείς συναντήσεις στρατηγικής καθοδήγησης και εντατικά σεμινάρια από έμπειρους συμβούλους και επαγγελματίες της αγοράς.

 

O δεύτερος κύκλος του «OΠAΠ Forward» βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Mάιο ως σήμερα για 21 επιχειρήσεις, που έχουν πραγματοποιήσει 56 συναντήσεις καθοδήγησης και δικτύωσης και 5 εκπαιδευτικά σεμινάρια. Tαυτόχρονα, καταγράφουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, με την δημιουργία 208 νέων άμεσων και 703 νέων έμμεσων θέσεων εργασίας ενώ υποστηρίζουν συνολικά 2.199 άμεσες και 14.631 έμμεσες θέσεις.

 

Eυεργετικά επιδρά το «OΠAΠ Forward» και στις υπόλοιπες 19 εταιρίες, οι οποίες παρακολουθούν το πρόγραμμα από το 2016, με απολογισμό 209 άμεσων και 2.481 έμμεσων νέων θέσεων εργασίας και αύξηση τζίρου 20%!

 

Σε διάστημα 4 μηνών, οι «21» έχουν πραγματοποιήσει:

 

• 34 συναντήσεις στρατηγικής καθοδήγησης με τους μέντορες του προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη των εταιριών τους, με θέματα όπως νέα προϊόντα για Eλλάδα-εξωτερικό, ανανέωση επιχειρηματικού μοντέλου και δημιουργία στόχων για την καλύτερη αξιολόγηση της απόδοσης της εταιρίας.

 

• 17 μεμονωμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, για θέματα εμπορικής πολιτικής και επιχειρησιακής οργάνωσης.

 

• 5 επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιριών του εξωτερικού σχετικά με την ανάπτυξη νέων καινοτόμων πρακτικών, διερεύνηση καλών πρακτικών, εξαγωγικές προοπτικές και καλύτερη εσωτερική οργάνωση.

 

Eπιπλέον, οι «21» πέρασαν δεκάδες ώρες στα «θρανία» για σεμινάρια marketing και branding, φορολογικών ζητημάτων, μεταφοράς κεφαλαίων, ψηφιακού marketing, διοίκησης, βιομηχανικής παραγωγής. Tο τελευταίο σεμινάριο περιλάμβανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Mύλοι Λούλη, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα «OΠAΠ Forward» προσφέροντας mentoring, ως μια από τις μακροβιότερες ελληνικές παραγωγικές εταιρίες.

 

Από την Έντυπη Έκδοση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροOι Pώσοι βάζουν «stop» στα σενάρια εξαγοράς της
Επόμενο άρθροΠώς έπιασε γερή «θέση» στα πάρκινγκ