Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή το απόγευμα

 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για σήμερα προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής στο πλαίσιο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Περίπου 1.500 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν υπό τον φόβο εντάσεων, ενώ κλούβες των ΜΑΤ θα δημιουργήσουν μία φυσική ασπίδα περιμετρικά της Βουλής. (Διαβάστε επίσης: Η ώρα της κρίσης στη Βουλή)

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, η κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, διοργανώνει συγκέντρωση – συλλαλητήριο, με θέμα: «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών». Η συγκέντρωση θα γίνει στις 18.30, στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) και α μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Οι φορείς που αποτελούν την “Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”, ανακοίνωσαν νέα συγκέντρωση στις 18:00 έξω από την Βουλή, χωρίς εξέδρες και ομιλητές.

 

Η ΛΑΕ διοργανώνει συγκέντρωση ενάντια στη συμφωνία, στις 6 το απόγευμα,  έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

 

Λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.  Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.), καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας – Κηφισίας). Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. (Διαβάστε επίσης: Κλείνει στις 16:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα)

 

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚλείνει στις 16:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθροΑστακός η Βουλή λόγω των συγκεντρώσεων για τη Συμφωνία