Το 69% έχει φθάσει η πληρότητα των δεξαμενών φυσικού αερίου της Γερμανίας ενόψει του δύσκολου χειμώνα, με τα γερμανικά νοικοκυριά να προσπαθούν ήδη να εξοικονομήσουν ενέργεια. Οι πάροχοι, πάντως, ετοιμάζονται να μετακυλίσουν το αυξημένο κόστος στους πελάτες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Κλάους Μιούλερ, η αποθήκευση φυσικού αερίου έχει φθάσει το 69%, παρά τον πολύ μειωμένο όγκο που παραδίδει πλέον η Ρωσία. Καθημερινά, σημείωσε, προστίθενται περίπου 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε στη Γερμανία κατά 3,5% στο πρώτο εξάμηνο, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ ειδικά η κατανάλωση φυσικού αερίου περιορίστηκε κατά 15%.

Η μείωση αποδίδεται αφενός στις αυξημένες τιμές, αφετέρου στις σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Στην Κολωνία, πάντως. οι πελάτες ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας θα κληθούν από την 1η Οκτωβρίου να πληρώσουν το φυσικό αέριο ακριβότερο κατά 2,3 φορές.

Η εταιρία RheinEnergie ανακοίνωσε σήμερα το νέο τιμολόγιο, με την κιλοβατώρα να κοστίζει πλέον 18,30 σεντς έναντι 7,87 που κόστιζε πέρυσι. Σύμφωνα με υπολογισμό της Bild, ένα μέσο νοικοκυριό που πλήρωσε πέρυσι 960 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει 2.002 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEλλάκτωρ: Το Δ.Σ. ενέκρινε την συμφωνία με τη Motor Oil
Επόμενο άρθρο70χρονη νεφροπαθής αποπειράθηκε ν’ αυτοκτονήσει στη Νέα Ιωνία Βόλού μη αντέχοντας τις συνεχείς αιμοκαθάρσεις