Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός βρέφους 11 μηνών που έπασχε από εγκεφαλίτιδα. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ περισσότερες απαντήσεις θα δοθούν σήμερα που θα πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή.

Οι πληροφορίες που είδαν αρχικά το φως της δημοσιότητας από την Αστυνομία περί ενδεχόμενης σεξουαλικής κακοποίησης δεν επιβεβαιώνονται καθώς δεν έχει γίνει η νεκροψία και οι αλλοιώσεις που έφερε στο σώμα του το παιδί μπορεί να οφείλονται στη νόσο της εγκεφαλίτιδας. Το παιδάκι είχε γεννηθεί με μικροκεφαλία, μια κατάσταση η οποία προκαλείται όταν η μητέρα κατά τη διάρκεια της κύησης δεν σιτίζεται σωστά, είτε από γενετικούς παράγοντες.

Οι γονείς του, υπήκοοι Συρίας, έχουν προσαχθεί στη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπως και άλλο ένα ζευγάρι ομοεθνών τους που ζούσε μαζί τους στην περιοχή του Ζωγράφου. Το ζευγάρι διέμενε σε διαμέρισμα μισθωμένο μέσω προγράμματος για τη στήριξη προσφύγων.

Ήδη έχουν καταθέσει στις αρχές η μητέρα και η δεύτερη γυναίκα, οι οποίες είπαν ότι το μωρό ήταν πολύ άρρωστο.

Το μωρό διακομίστηκε χθες στο νοσοκομείο από τον πατέρα του χωρίς σφυγμό και απνοϊκό, με αιμοραγία. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν.

Τα άλλα τρία παιδάκια, δύο μεγαλύτερα και το δίδυμο αδελφάκι του, εξετάστηκαν και αυτά από τους γιατρούς χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο ή ανησυχητικό, ωστόσο θα υποβληθούν σε εξετάσεις και στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Ηλ. Κούκος, Σ. Πατραμάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Κ. Χατζηδάκη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΈρχονται νέα «όπλα» στη μάχη κατά του παρεμπορίου