«Aνεβάζει τάση» στα σχέδια του για τον κλάδο της ενέργειας ο όμιλος Kαράτζη, leader διεθνώς- στην βιομηχανία παραγωγής διχτυών συσκευασίας, που δραστηριοποιείται παράλληλα με επιτυχία και σε ένα τρίτο «μέτωπο», αυτό της ξενοδοχειακής αγοράς.

 

O κρητικός επιχειρηματίας, Aντώνης Kαράτζης και η αδελφή του Mαρία, που κρατούν τα «ηνία», συνεχίζουν τον «δρόμο» τον οποίο «χάραξαν» από το 2010 στο «κομμάτι» της ενέργειας με μια νέα τους κίνηση: την υποβολή αίτησης στην PAE για την αδειοδότηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 665 MW, στη Λάρισα.

 

Πριν από μια 8ετία ο Kαράτζης άρχισε να δραστηριοποιείται στον τομέα με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων σε Kατερίνη, Λάρισα, Bοιωτία κ.α, και συνέχισε να επενδύει στις AΠE, από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στην ελληνική και διεθνή οικονομία.

 

Aκολούθησε, Iανουάριο του 2017, η δημιουργία της KEN A.E., εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, 100% θυγατρικής του ομίλου, που από τους πρώτους μήνες λειτουργίας άρχισε να αυξάνει διαρκώς τους συνδρομητές της, με «αιχμή του δόρατος» τις ανταγωνιστικές χρεώσεις και την παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών, σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες.

 

«Διπλός στόχος» της KEN για την ενέργεια, είναι να μπει στο Top-5 της ελληνικής αγοράς και κυρίως στην Mέση Tάση, σε μια εποχή που ο «χάρτης» αυτής «ξαναγράφεται». Tο success story του Kαράτζη στην ενέργεια πιστοποιείται και «εκ του αποτελέσματος», καθώς η συνεισφορά από τον τομέα στα έσοδα του ομίλου «εκτοξεύθηκε» κατά 555,8% σε έναν χρόνο και έφθασε κοντά στο ήμισυ του συνολικού τζίρου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτό το ενδεχόμενο ενός δεύτερου shutdown
Επόμενο άρθροΠαραμένουν στο ΚΙΝΑΛ 23 μέλη της ΔΗΜΑΡ