Την ανάγκη στήριξης χιλιάδων οικονομικά αδύναμων πολιτών που μένουν «ακάλυπτοι» από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, επισήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό της Θράκης.

«Περίπου 300.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ δεν λαμβάνουν επίδομα. Περίπου 100.000 άνθρωποι που έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους για σύνταξη, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ» υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ στη Θράκη. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει σοβαρό θέμα με τους πλειστηριασμούς και οι αδύναμοι, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν, είναι αδιανόητο να χάνουν τα σπίτια τους από την 1η Μαΐου. Εξακολουθούν να είναι ακάλυπτοι». Παράλληλα, επεσήμανε πως αν μετά τον Μάιο δεν ανοίξουν επιχειρήσεις, πρέπει να δοθεί νέο επίδομα σε αυτούς τους εργαζομένους.

Η κα Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της κατά της κυβέρνησης για τα προγράμματα κατάρτισης των αυτοαπασχολούμενων λέγοντας ότι «βρήκε να δώσει 88 εκατ. σε «ενδιάμεσους» για προγράμματα κατάρτισης που ουσιαστικά δεν θα γίνουν. Δεν βρήκε, όμως, τα χρήματα που απαιτούνται για να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά οι νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος. Δεν αρκεί να λέμε ότι είναι οι ήρωες και να τους χειροκροτούμε. Το χειροκρότημα δεν πρέπει να μένει στο μπαλκόνι για το μπαλκόνι. Η αναγνώριση πρέπει να γίνεται έμπρακτα».

Με αφορμή τα πολλά κρούσματα στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε πως η κυβέρνηση καθυστέρησε να εφαρμόσει ειδικά μέτρα στις δομές φιλοξενίας ευάλωτων ομάδων, ενώ ανέφερε πως διαπιστώνει κενά στη προστασία τους. «Στο μέτωπο του ελέγχου της διασποράς και του περιορισμού της πανδημίας φαίνεται ότι τα πηγαίνουμε καλά. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αλλά πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή στο σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων. Όμως υπάρχει ένα κενό που είχαμε έγκαιρα εδώ και ένα μήνα επισημάνει με σειρά παρεμβάσεών μας. Η έλλειψη ειδικού σχεδίου σε δομές που φιλοξενούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα να υπάρξει ειδική μέριμνα με ελέγχους και συνεχή τεστ και επί τόπου παρουσία ιατρικών μονάδων» σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Γεννηματά στον αγροτικό κόσμο που πρέπει να στηριχθεί με άμεσα μέτρα πριν καταρρεύσει η παραγωγική διαδικασία. «Πρέπει όμως τώρα να στηριχθεί με άμεσα μέτρα πριν καταρρεύσει η παραγωγική διαδικασία. Όμως, στα κυβερνητικά μέτρα οι αγρότες παραμένουν οι φτωχοί συγγενείς. Έχει γίνει ένα αλαλούμ με τους κωδικούς. Επείγει να δοθεί άμεσα ρευστότητα με εγγύηση από την πολιτεία και προκαταβληθεί άμεσα το 50% των ενισχύσεων. Μπορούν επίσης να ανακουφιστούν και οι αγρότες και οι ευάλωτες ομάδες με την πρόταση μας να αγοραστούν με κοινοτικούς πόρους προϊόντα που δεν πωλούνται και να δοθούν σε ευπαθείς ομάδες. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπισθεί η έλλειψη εργατών γης αλλά και να δοθούν κίνητρα σε ντόπιους ανθρώπους να βρουν δουλειά», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘα υπάρξει ντοκιμαντέρ και για τον Κόμπι Μπράιαντ;
Επόμενο άρθροΤα πλεονεκτήματα της χειρουργικής αντιμετώπισης της σκολίωσης και της κύφωσης με το ρομποτικό σύστημα ExcelsiusGPS