«Η προστασία της δημόσιας υγείας απαιτεί οπωσδήποτε την ενίσχυση του ΕΣΥ» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και επανέλαβε την πρόταση για συμμετοχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη με την πανδημία.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη να γίνονται περισσότερα διαγνωστικά τεστ. Η πρόταση του Ηλία Μόσιαλου για αγορά της πατέντας του τεστ από τις κυβερνήσεις είναι κομβική, επισήμανε. Στο μέτωπο της οικονομίας και της ανακούφισης των πολιτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. υπογράμμισε πως απαιτείται ένα σχέδιο που θα στηρίζει την παραγωγική βάση και τους επαγγελματίες.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στη συμμετοχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού τόνισε πως πρέπει «Να γίνει πράξη η πρότασή μας για το δίκτυο της πρώτης γραμμής, με την συμβολή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δηλαδή, κινητά κλιμάκια γιατρών- νοσηλευτών, που θα κάνουν και επισκέψεις στο σπίτι όπου θα κάνουν και έλεγχο με τεστ.» Επιπλέον επισήμανε πως «Χρειάζεται ένα καθημερινό δελτίο διαθεσιμότητας των κλινών ΜΕΘ, αλλά και των κλινών στα νοσοκομεία αναφοράς» και ζήτησε «Να αποδεχθεί η κυβέρνηση την πρόταση μας για ένταξη των εργαζομένων του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά και να επεκτείνει το επίδομα του Πάσχα σε αστυνομικούς, στρατιωτικούς ,σε όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή»

Σχετικά με τα μέτρα για τις οικονομικές συνέπειες που έχουν ληφθεί η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «δεν μηδενίζουμε τα μέτρα που ως τώρα έχει πάρει η κυβέρνηση για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων. Πολλά από αυτά είναι στις προτάσεις μας. Όμως είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή». Υποστήριξε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες την έκδοση «κορονο-ομολόγου» και υποστήριξε πως δεν πρέπει να περιληφθεί στο χρέος.

Διατύπωσε προτάσεις στοχευμένες για επιχειρήσεις και ανθρώπους που δοκιμάζονται. Όπως είπε η κ. Γεννηματά: «Είναι αναγκαίο ένα μεγάλο πρόγραμμα τόνωσης της ρευστότητας με εγγυημένα από το κράτος δάνεια και επιδοτήσεις. Οι αγρότες έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί. Η εξαγγελία για 150 εκατ. ευρώ συνολικά είναι σταγόνα στον ωκεανό, είναι απαράδεκτη. Επιπλέον δημιουργούνται μεγάλα θέματα με το κυβερνητικό αλαλούμ για την ένταξη επιχειρήσεων στους ΚΑΔ που προστατεύονται.»

Σχετικά με τις επιπτώσεις στον τουρισμό, ζήτησε να αποφασισθεί ότι θα μειωθούν δραστικά τα ένσημα που απαιτούνται για την χορήγηση στους εργαζομένους του κλάδου, του επιδόματος ανεργίας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα υπηρεσία (ePOS) για online πωλήσεις με 1 κλικ
Επόμενο άρθροΜε Αλαφούζο η τηλεδιάσκεψη της Super League