Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε από τη Φλώρινα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στην βίαιη, όπως τη χαρακτήρισε απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την δίκαιη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή.

Επεσήμανε επιπλέον, ότι «αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση είναι ανεφάρμοστο καθώς δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος ούτε οι πόροι. Η κα. Γεννηματά τόνισε ακόμα ότι για να μπορέσει να υπάρξει δίκαιη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή θα πρέπει να υπάρξει σχέδιο αλλά και εθνική συνεννόηση. «Δεν μπορεί η χώρα» υπογράμμισε τέλος η κα Γεννηματά «να στηριχθεί σε ένα μόνο ορυκτό για την ενέργεια όπως είναι το φυσικό αέριο, το οποίο θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο μέλλον. Δεν μπορεί να να στηριχθεί σε εισαγόμενη ενέργεια για όλη την υπόλοιπη ζωή».

Σκληρή κριτική άσκησε η κυρία Γεννηματά και στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον κύριο Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι» από το 2016 γνώριζε ο κ. Τσιπρας για το παρακράτος που υπήρχε στην χώρα μας και όμως συνέχισε να συγκυβερνά μέχρι το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί; γιατί τον εκβίαζαν η γιατί τον βόλευε;».

«Το ΚΙΝΑΛ» , σημείωσε τέλος η κα Γεννηματά «θα γίνει ασπίδα για τη κοινωνία και τη δημοκρατία και Στήριγμα για τους εργαζόμενους και τους αδύνατους».

Η κα Γεννηματά στο πλαίσιο της περιοδείας της στην περιοχή επισκέφθηκε και το Κέντρο παιδικής μέριμνας Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα όπου ενημερώθηκε για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο, τις υπηρεσίες που παρέχονται, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κέντρο ενώ είχε και συνάντηση με τα παιδιά με τα οποία συζήτησε και έπαιξε μπάσκετ.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Θωμαΐς Αδάμου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚαμία συζήτηση για αναδιάρθρωση στο Δ.Σ. της Super League
Επόμενο άρθροΝοvartis: Πώς “διαβάζουν” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (video)