Εξαφανίστηκαν σχεδόν από τον πολιτικό χάρτη, βάση των αποτελεσμάτων 3 κόμματα που αυτή την στιγμή κατέχουν έδρανα στη Βουλή των Ελλήνων. Ο λόγος για τους ΑΝ.ΕΛ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων.

 

Το Ποτάμι που… «στέρεψε»

 

Το Ποτάμι που ξεκίνησε την παρουσία του στην εθνική πολιτική ζωή με πολύ μεγάλες βρίσκεται στα τάρταρα.

 

Αν και στις προηγούμενες ευρωεκλογές οι επιδόσεις του κόμματος ήταν αρκετά ικανοποιητικές, στις ευρωεκλογές του 2019 το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη λαμβάνει μέχρι στιγμής μόνο το 1,58% των ψήφων, το οποίο μεταφράζεται σε μόλις 70.000 ψηφοφόρους, αν και ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί πάνω από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι είχε πάρει 6,61% και 377.662 ψήφους.

 

Η Ένωση Κεντρώων κατέγραψε πολύ χαμηλά ποσοστά

 

Πολύ χαμηλά είναι και τα ποσοστά της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

 

Το κόμμα λαμβάνει μόλις το 1,46% των ψήφων και φυσικά δεν εκλέγει κανέναν ευρωβουλευτή. Μέχρι στιγμής την Ένωση Κεντρώων φαίνεται να έχουν ψηφίσει μόλις 64.935 ψηφοφόροι, αν και επισημαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων.

 

Κατακόρυφη πτώση οι ΑΝΕΛ

Ακόμα χαμηλότερες επιδόσεις πραγματοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Αν και μέχρι πρόσφατα κυβερνητικός εταίρος της κυβέρνησης Τσίπρα αφού διαχειριζόταν το χαρτοφυλάκια του υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχει συγκεντρώσει το 0,80% των  προτιμήσεων των ψηφοφόρων  το οποίο μεταφράζεται σε μόλις 35.476 ψηφοφόρους.

 

Η διαφορά με τις ευρωεκλογές του 2014 είναι εντυπωσιακή. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές το κόμμα του Πάνου Καμμένου είχε λάβει 3,46% και 197.337 ψήφους και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή τον Νότη Μαριά.

 

Ωστόσο ο Νότης Μαριάς κατέβαινε αυτόνομος σε αυτές τις ευρωεκλογές και ίσως και αυτός να είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες της απογοητευτικής παρουσίας των ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Σγουρός συνεχάρη τον Πατούλη
Επόμενο άρθροΣυμφωνία των Πρεσπών και λιτότητα «έκαψαν» τον Τσίπρα