Ισχυρό μπουρίνι και χαλάζι έπληξαν το απόγευμα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου  το Βόλο και τη Ν.Ιωνία.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα “άνοιξαν οι ουρανοί” και ξεκίνησε ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, κεραυνούς και πολύ δυνατό αέρα.

Το μπουρίνι διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

 

Η στάθμη του νερού σε διάφορες περιοχές της πόλης ξεπέρασε το ύψος των πεζοδρομίων.

Για τα έντονα καιρικά φαινόμενα υπήρξε προειδοποίηση από την ΕΜΥ τις προηγούμενες ημέρες. Ηταν το φαινόμενο ”ψυχρή λίμνη”.

Πολλές κλήσεις για την παροχή βοήθειας, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για πτώσεις δένδρων και πλημμυρισμένους χώρους.

Στο ΕΑΚ Βόλου, δένδρα έσπασαν από τους δυνατούς ανέμους, σκίστηκε το προστατευτικό κάλυμμα που είχε τοποθετηθεί πάνω στο άγαλμα του Κενταύρου, στον κυκλικό κόμβο του Αναύρου, δημιουργώντας πρόωρα……..αποκαλυπτήρια, ενώ πολλοί δρόμοι έγιναν ποτάμια, τόσο στο κέντρο του Βόλου όσο και στην περιοχή της Νεάπολης και της Ν.Ιωνίας.

Δέντρα κόπηκαν, ή, ξεριζώθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς,στις στροφές της Γορίτσας, σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Οι χείμαρροι Κραυσίνδωνας και Αναυρος ευτυχώς δεν ξεχείλισαν παρά την τεράστια ποσότητα νερού που μετέφεραν προς τη θάλασσα.

Οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, στο κέντρο του Βόλου. Οι οδοί Ιάσονος, Δημητριάδος, Λαμπράκη, Λαρίσης ήταν για ώρα απροσπέλαστες, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας “100” τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας από το φόρτο των κλήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, δεν έπεσε…….σταγόνα βροχής κι όλο αυτό το σκηνικό-θρίλερ, απασχόλησε μόνο το Βόλο και μια μικρή ακτίνα περιοχών τριγύρω προς Αγριά και Αλυκές!!!!

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, σώμα νερού και δέντροΜπορεί να είναι εικόνα ουρανός και δέντροΜπορεί να είναι εικόνα δέντρο, δρόμος, ουρανός και οδός

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και οδόςΜπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού και δέντροΜπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροιΜπορεί να είναι εικόνα σώμα νερούΜπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και σώμα νερού

Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για Έβρο: Η κυβέρνηση αρνείται να κινητοποιηθεί ακόμα και όταν διακυβεύονται ζωές παιδιών
Επόμενο άρθροΜηταράκης: Εκτός ελληνικής επικράτειας η νησίδα στον Έβρο