Χαμηλότερη φέτος η  κίνηση στην Αγορά του Βόλου.

Τι λένε καταστηματάρχες και καταναλωτές.

 

Σε χαμηλότερα επίπεδα βρίσκεται η εμπορική κίνηση της κεντρικής Αγοράς του Βόλου σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και τους καταναλωτές. Μπορεί η Ερμού, αυτές τις γιορτινές μέρες να είναι γεμάτη από κόσμο, ωστόσο αυτό δεν έχει αντίκτυπο στον τζίρο των καταστημάτων. Τόσο το «Black Friday», όσο και τα χρήματα που μπορούν να διαθέσουν φέτος οι καταναλωτές, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον πεσμένο τζίρο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη καταστήματος υπόδησης, Λουκά Μεγαγιάννη:

«Σε σχέση με πέρυσι έχει πέσει πολύ η εμπορική κίνηση. Σίγουρα έχει παίξει ρόλο το Black Friday, όπου ο κόσμος δαπάνησε πολλά χρήματα. Ρόλο παίζει και το πότε πληρώνονται. Είναι καθαρά θέμα Black Friday και χρηματοροής και σε σχέση με πέρυσι είναι πολύ κάτω. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος δηλαδή, δεν έτυχε», μας δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το καταναλωτικό κοινό αγοράζει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και δεν προβαίνει εύκολα σε επιπλέον αγορές, ενώ πρώτο μέλημα των καταναλωτών είναι τα δώρα για τα παιδιά:

«Συγκριτικά με πέρυσι η αγορά είναι αρκετά πεσμένη. Βλέπω ενδιαφέρον από τον κόσμο, ψάχνει, κοιτάζει, αλλά μέχρι εκεί. Θα αγοράσει μόνο το συγκεκριμένο που θέλει. Δεν περισσεύει τόσο το χρήμα στον κόσμο για να το διαθέσει. Είναι μεγάλη η διαφορά από πέρυσι», ανέφερε η καταστηματάρχης ένδυσης, Μιχάλη Κατερίνα.

«Ψωνίσαμε και θα ψωνίσουμε, όσο μας παίρνει. Πρέπει να ψωνίσουμε για τα παιδιά, οπότε ότι μπορούμε κάνουμε. Αγοράζουμε και τώρα αναγκαστικά πριν τις εκπτώσεις, γιατί μετά τις γιορτές δεν έχει αξία», μας δήλωσε η Ντουρβάνα Χρύσα.

Βέβαια, μερικοί, όπως και ο Σινάνης Νίκος, δεν έχουν ψωνίσει ακόμα τα χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς περιμένουν να τους καταβληθεί το «δώρο» των Χριστουγέννων: «Δεν έχω κάνει ακόμα τα ψώνια μου για τις γιορτές, άμα πάρουμε το δώρο των Χριστουγέννων, κάτι θα γίνει. Άμα έχουμε λεφτά θα πάμε να ψωνίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά. Άλλοι πάλι, προτιμούν να μην ψωνίζουν αυτές τις μέρες, που η αγορά του Βόλου είναι γεμάτη από κόσμο: «αποφεύγω να ψωνίζω στις γιορτές, μόνο για δώρα. Ψωνίζω κυρίως εκτός εορτών, για να είναι πιο άνετα και λόγω τιμών. Με πολύ κόσμο δεν ψωνίζω γιατί γίνεται χαμός. Για μένα δεν έχω ψωνίσει ποτέ μέσα στις γιορτές, παρά μόνο ότι έχει να κάνει με σπίτι και με δώρα», μας δήλωσε ο Τσικρικόνης Γιάννης.

 

Και οι τουρίστες που επισκέπτονται τον Βόλο επικεντρώνονται μόνο στις απαραίτητες αγορές, αφήνοντας τις υπόλοιπες ανάγκες τους για την εκπτωτική περίοδο της αγοράς:

«Έχουμε ψωνίσει για τις γιορτές, όλες αυτές τις μέρες από την Παρασκευή που έχουμε έρθει στον Βόλο, γιατί έχουμε έρθει για τουρισμό από την Σκόπελο. Όταν χρειάζεσαι κάποια πράγματα απαραίτητα για τα παιδιά τα παίρνεις τώρα που μπορείς, τώρα για κάτι επιπλέον σίγουρα περιμένεις τις εκπτώσεις», ανέφερε η Προβιά Βασιλική.

Προηγούμενο άρθροΖέττα Μακρή: «Θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως τα ερευνητικά αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τις επιπτώσεις των θαλάσσιων οικοσυστημικών μεταβολών λόγω κλιματικής αλλαγής»
Επόμενο άρθροΔιεκδίκηση νέου δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο