Σύμβαση ύψους 500.000 € για την αποκατάσταση Τμημάτων του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της περιφερειακής ενότητας Χανίων και για ζημιές που σημειώθηκαν σε αυτό κατά την χειμερινή περίοδο, υπέγραψε χθες στα Χανιά, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Επίσης υπογράφηκε σύμβαση για έργο 110.000 € για την μετατόπιση των δικτύων στην περιοχή των Τοπολίων λόγω των έργων που γίνονται.

«Ειδικά στην αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου συνεχίζουμε με έργα έτσι ώστε όσο μπορούμε την φετινή χρονιά να δημιουργήσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και από το νέο έτος να εξελιχθούν όλα τα έργα αφού θα έχουμε ολοκληρώσει τις δύσκολες γραφειοκρατικές διαδικασίες» Δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Αρναουτάκης Ευχαρίστησε τα συναρμόδια υπουργεία ανάπτυξης και υποδομών για την υποστήριξη και την βοήθεια που δόθηκε στις χρηματοδοτήσεις όπως και τις υπηρεσίες της περιφέρειας Κρήτης γιατί όπως είπε «χωρίς την βοήθεια των τεχνικών υπηρεσιών που μέρα – νύχτα δουλεύουν για να προετοιμάσουν τις μελέτες αλλά και των άλλων εμπλεκομένων υπηρεσιών δεν θα μπορούσαμε να δημοπρατήσουμε τα έργα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σύνολο των έργων που θα γίνουν για την αντιπλημμυρική προστασία και την αντιμετώπιση των ζημιών

Ο περιφερειάρχης Κρήτης εκτίμησε πως το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρχει ετοιμότητα για την έγκριση έργων που είναι στο Ελεγκτικό Συνέδριο και υπενθύμισε πως υπάρχουν εγκρίσεις για έργα 78 εκατομμυρίων στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και 48 εκατομμυρίων για την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου καθώς και 65 εκ ευρώ για τους Δήμους που θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤρία Γήπεδα πέντε επί πέντε στο δήμο Σφακίων (video)
Επόμενο άρθροΙεράπετρα: Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό