Να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για τους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ που δεν έδωσαν εξετάσεις, ζητά το ΕΒΕΧ με ανακοίνωση του.
Αναλυτικά:
Με αφορμή δημοσίευμα με τίτλο «Κάτω από τη βάση στην ανθρωπιά» το οποίο δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου 2019, ως Επιμελητήριο Χανίων καταδικάζουμε και μεις με την σειρά μας το μεμονωμένο γεγονός ότι εργοδότες ή συνάδελφοι, σύμφωνα με την καταγγελία της διευθύντριας του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων δεν επέτρεψαν σε μαθητές-εργαζόμενούς τους να αλλάξουν βάρδια, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Το έχουμε δηλώσει ευθαρσώς σε κάθε ευκαιρία και ανά πάσα ώρα και στιγμή πως όλα είναι ζήτημα παιδείας. Το επιχειρείν δίχως «παιδεία» δεν μπορεί να υφίσταται, αντιθέτως όταν υπάρχει παιδεία σε διοίκηση και προσωπικό, μια επιχείρηση μπορεί να προοδεύσει και να αναπτυχθεί δίχως να είναι βάρος στην πλάτη της κοινωνίας.
Δεν θα μπούμε στη λογική να αναζητήσουμε αυτές τις επιχειρήσεις ή να τις κατονομάσουμε. Το να «υψώσουμε το δάχτυλο και να δείξουμε» δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα. Οφείλουμε βέβαια κυρίως για να αποφύγουμε τις γενικεύσεις, να αναδείξουμε και την πλειονότητα των επιχειρήσεων που διευκόλυναν τους εργαζόμενους τους ώστε να συμμετέχουν στις εξετάσεις.
Ως Επιμελητήριο Χανίων, θεωρούμε ότι η πολιτεία οφείλει να προβλέψει ανάλογες καταστάσεις και με συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις να αποτρέψει την επανάληψή τους. Για το λόγο αυτό, αποστείλαμε επιστολή βάσει της οποίας διεκδικούμε από τα ανάλογα υπουργεία (εργασίας και παιδείας) τα παρακάτω:
1ον: Να λυθεί το θέμα που παρουσιάστηκε με τους συγκεκριμένους μαθητές, έστω και με πολιτική παρέμβαση.
2ον: Να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση (προφανώς από την επόμενη ηγεσία των παραπάνω υπουργείων μιας και άμεσα διαλύεται η βουλή και προκηρύσσονται εκλογές), ώστε να μην ξανασυμβούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔράμα: Ημερίδα για πολιτιστική ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα
Επόμενο άρθροΙδανικός τόπος διακοπών για ζευγάρια οι Λειψοί