Απολογιστική συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίας ο Αντώνης Παπαδεράκης,

Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων έργων που έχουν είτε υλοποιηθεί είτε βρίσκονται σε διαδικασία έγκρισης για τον νομό Χανίων, αγγίζουν τα 376 εκατ. ευρώ στα οποία αν προστεθούν τα 36 εκατ. ευρώ που προέρχονται από τις δράσεις του ΠΕΠ, ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν μέσα από 35 δράσεις ήταν της τάξεως των 56,5 εκατ. ευρώ.

Είναι σε εξέλιξη άλλες 18 δράσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 99,5 εκατ. ευρώ και έχουν εκχωρηθεί και είναι στη διαδικασία υλοποίησης το επόμενο διάστημα έργα προϋπολογισμού 236 εκατ. ευρώ, στα οποία έχουν εκχωρηθεί με αφορμή τις ανάγκες αποκατάστασης των καταστροφών από τη θεομηνία που έπληξε τα Χανιά, πιστώσεις 184 εκατ. ευρώ.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι το μεγαλύτερο σε εξέλιξη έργο είναι η διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, ύψους 300 εκατ. Ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στην υπογραφή με την Exxon Mobil, την Total και τα ΕΛΠΕ για την έρευνα και αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Τέλος, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε σε όλα τα έργα που αφορούν στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, επεσήμανε ότι ξεπεράστηκε η αρχική καθυστέρηση στην υλοποίηση έργων και ότι αυτή τη στιγμή τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη εκτός της χρηματοδότησης που δόθηκε για τις καταστροφές της θεομηνίας, ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ στον νομό.
Αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας, ο κ. Πολάκης έφερε σαν παράδειγμα το Νοσοκομείο Χανίων, υπενθυμίζοντας ότι 2015 το νοσοκομείο Χανίων είχε ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 13,5 εκατ. ευρώ ενώ τώρα χρωστά λιγότερο από 2 εκατ. ευρώ. Είχε όριο δαπανών 22 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή πλησιάζει τα 30 εκατ.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τα έργα:

ΕΡΓΑ ΧΑΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 2015-19

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυναντήσεις Μ. Βολουδάκη τη Τρίτη 2 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΑίθριος σήμερα ο καιρός στην Κρήτη