Εμφανώς συγκινημένος o απερχόμενος υφυπουργός Πολικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς «παρέδωσε τη σκυτάλη» στον νέο υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη.

«Αποχωρώντας αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Μιας καρδιάς που θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Υπουργέ ότι ποτέ δε λύγισε, ποτέ δεν κιότεψε, ποτέ δεν τρόμαξε μπροστά σε φλόγες πρωτόγνωρης κρίσης μοναδικούς κινδύνους, απειλές και ξενύχτια», είπε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, μη μπορώντας να κρύψει τη συναισθηματική φόρτιση του.

Θα είμαι δίπλα στον νέο υπουργό ως «ενεργός πολίτης, ως εθελοντής»

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων στη θητεία του. «Σε όλους εσάς τους μαχητές εδώ μέσα αλλά και εκεί έξω ένα μεγάλο ευχαριστώ», ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό του είπε πως θα είναι δίπλα του ως «ενεργός πολίτης, ως εθελοντής».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του, αναφέροντας πως όταν τον γνώρισε στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας το 2019, είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα ήθελε έναν τέτοιο άνθρωπο στις Βρυξέλλες.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι η κληρονομιά που άφησε πίσω ο Νίκος Χαρδαλιάς, «αυτή η σφιχτή οικογένεια θα συνεχίσει όπως είναι. Έδωσε εξετάσεις και πέτυχε. Θα επεκταθούν οι αρμοδιότητες σε επίπεδο πρόληψης, προετοιμασίας και ετοιμότητας πέρα από το ‘αμυντικό’ σύστημα της πυρόσβεσης».

Πέρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, στις αρμοδιότητές του μεταφέρονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ενώ από το υπουργείο Υποδομών και Υποδομών παίρνει την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνεμβολίαστοι – Παντού με τεστ από Δευτέρα – Ποιοι και πόσα θα πληρώνουν
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Παντελής Παπαβασιλείου