Το πρώτο εξάμηνο θα έχει διευθετηθεί το θέμα των εκκρεμών συντάξεων τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι τους επόμενους 4 μήνες θα ξεπεράσουμε τις 100.000 εκδόσεις νέων συντάξεων.

Ο υπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε και στην δρομολογούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την λειτουργία του τηλεφωνικού αριθμού 1555, όπου δίνονται απαντήσεις για ό,τι σχετίζεται με τα εργασιακά.

Για τις συντάξεις

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας σχολίασε, στον Σκάι, ότι το καλοκαίρι του 2019 οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονταν σε 190.000, τον περασμένο  χειμώνα οπότε παρέλαβε το υπουργείο έφθαναν τις 155.000, και τώρα έχουν μειωθεί σε 120.000 περίπου, εκ των οποίων σε υπερημερία είναι 90.000 κι από αυτές στις 50.000 υπάρχει προσωρινή σύνταξη/προκαταβολή.

«Τον Οκτώβριο κάναμε ρεκόρ εκδόσεων σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το Νοέμβριο πήγαμε καλά, και τους επομένους 4 μήνες θα ξεπεράσουμε τις 100.000 εκδόσεις νέων συντάξεων, και στο πρώτο 6μηνο θα έχει διευθετηθεί το θέμα των συντάξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού ο υπουργός Εργασίας παρέπεμψε για το μέτρο στα μέσα στα μέσα του πρώτου εξαμήνου. «Θα είναι αύξηση λογική, που θα αντανακλά τις δυνατότητες της οικονομίας, τους ρυθμούς ανάπτυξης και την ανάγκη να στηριχθούν οι εργαζόμενοι» δεσμεύθηκε.

Ικανοποίηση από τη δοκιμαστική λειτουργία του 1555

Ο κ. Χατζηδάκης, σημείωσε ότι Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης 1555 του υπουργείου Εργασίας, δέχθηκε σχεδόν 400.000 τηλεφωνήματα, μέσα σε 100 μέρες δοκιμαστικής λειτουργίας.  Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι οι κλήσεις είναι δωρεάν, ενώ το νούμερο βρίσκεται σε λειτουργία εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο επτά μέρες την εβδομάδα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 10 εκατ. σε συνολικό προϋπολογισμό του κράτους 67 δισεκ. και τα λεφτά έπιασαν τόπο διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το ενιαίος αριθμός αντικαθιστά 7 διάσπαρτα και λειτουργούντα με λάθος τρόπο τηλεφωνικά κέντρα. «Τα 2/3 αφορούν στον ΕΦΚΑ από αυτές τις κλήσεις» εξήγησε.

Τα 399.000 τηλεφωνήματα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος στην εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και το μέγεθος της δικής μας προσπάθειας. Από τις 399.000 κλήσεις απαντήθηκαν 384.000 κλήσεις στο 84% δόθηκε αμέσως απάντηση από τους τηλεφωνητές που είναι εκπαιδευμένοι για τα πιο συνήθη ζητήματα, 12,5% απαντήθηκε από το λεγόμενο back office, το γραφείο για πιο σύνθετα προβλήματα, και έχει μείνει προς απάντηση ένα 3% που δεν το λες και λίγο όταν πριν από λίγους μήνες είχαμε το χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα ειδικά ο ΕΦΚΑ είχε γίνει πικρό ανέκδοτο.

Υπάρχουν εξήγησε, 990 εργαζόμενοι στον ενιαίο αριθμό. 320 από τους ανάδοχους και οι υπόλοιποι από το υπουργείο και επιμέρους φορείς ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ. Όποια υπόθεση σχετίζεται με το υπουργείο Εργασίας αφορά τον αριθμό διευκρίνισε.

«Κάναμε διαγωνισμό γρήγορα. Το πήρε εταιρεία από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με διεθνή εμπειρία  και χρησιμοποιήσαμε ως υπεργολάβους τα τρία μεγαλύτερα τηλεφωνικά κέντρα της χώρας. Είναι ουσιαστικά ΣΔΙΤ χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων το σύστημα ticketing τηρείται ο κανονισμός GDPR παρακολουθείται το αίτημα σας και ελέγχεται γιατί δεν απαντήθηκε» είπε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜόνο ο Δήμαρχος δεν ήξερε πως ήταν θετικός στον κοροναϊό όπως φαίνεται
Επόμενο άρθροΥπουργείο Παιδείας – Νέα προγράμματα σπουδών – Αλλάζουν τα σχολικά βιβλία