«Δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ·Νίκο Αναστασιάδη.

 

«Με μεγάλη χαρά επισκέφτηκα για άλλη μια φορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένου και του εθνικού ζητήματος και είχα μια ενημέρωση για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το σχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε « για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του και την αμέριστη στήριξή του στις πρωτοβουλίες του Προέδρου Αναστασιάδη, και εξέφρασε «τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να επιτευχθεί ουσιαστική πρόοδος στη βάση των αδιαπραγμάτευτων θέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

 

«Από εκεί και πέρα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και γενικότερες εξελίξεις, ενόψει της μάχης των Ευρωεκλογών -κρίσιμη μάχη και για τη Νέα Δημοκρατία και τον Δημοκρατικό Συναγερμό- και είμαι απολύτως σίγουρος ότι και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες και στην Ελλάδα και στην Κύπρο θα αναγνωρίσουν ότι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα στην Ευρώπη θα πρέπει να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Είμαστε μέλη και οι δύο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Όσο πιο ισχυρά είναι τα κόμματά μας την επόμενη μέρα, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η φωνή και της Ελλάδος και της Κύπρου σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που αλλάζει», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα αναφορικά με την προσέλκυση επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η ΝΔ έχει τελείως διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα την επόμενη μέρα.

 

«Και σίγουρα η Κύπρος, χωρίς να παραγνωρίζω τα προβλήματα αναμφισβήτητα υπάρχουν, έχει πετύχει πολύ σημαντικά βήματα  οικονομικής εξυγίανσης κάτω από την ηγεσία του Προέδρου Αναστασιάδη. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται αν κάνει κανείς απλά τη σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος. Δείτε τους ρυθμούς ανάπτυξης, το γεγονός  ότι η Κύπρος έχει επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, το κόστος δανεισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το συγκρίνετέ το με τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας. Δυστυχώς, έχει γίνει μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτά τα 4 χρόνια», τόνισε.

 

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «δικό μας χρέος είναι να βάλουμε την οικονομία σε μία νέα αναπτυξιακή τροχιά. Να πετύχουμε γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης, αντίστοιχους με αυτούς που πέτυχε η Κύπρος τα τελευταία χρόνια. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν προτάξουμε τις ιδιωτικές επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα και τη στήριξη της ποιοτικής εργασίας. Επιμένω πολύ σε αυτό. Οι καλές επενδύσεις δημιουργούν καλά πληρωμένες θέσεις απασχόλησης. Και είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, κυρίως, οι οποίοι έφυγαν -πολλοί από τους οποίους αναζήτησαν επαγγελματικό καταφύγιο και στην Κύπρο- και να αιμοδοτήσουμε και με ανθρώπινο κεφάλαιο αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔεν θα πάει στα 3 ευρώ το σουβλάκι
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Hilton Cyprus στην Vibrana