Μερίδα διαδηλωτών πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία. Από το πρωί κατά εκατοντάδες συρρέουν στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές που κατέφθασαν στην Αθήνα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας.

 

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά με την Αστυνομία να έχει κλείσει όλους τους κεντρικούς δρόμους.

 

Ένταση στο συλλαλητήριο

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι εντάσεις. Διαδηλωτές που αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο της διαδήλωσης, ανέβηκαν στα σκαλιά της Βουλής, απωθούμενοι από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Εκτόξευσαν καπνογόνα, μπογιές και μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Λίγο αργότερα ωστόσο τα επεισόδια έλαβαν έκταση καθώς έξω από τη Βουλή, στις σκάλες που οδηγούν στο βασικό κτίριο, μερίδα διαδηλωτών πέταξε μπογιές στα ΜΑΤ, τα οποία απάντησαν με χημικά κατά του συγκεντρωμένου πλήθους

 

Αρχικά, μία ομάδα διαδηλωτών θέλησαν να ανέβουν τη σκάλα, βρίσκοντας αντίσταση από μία διμοιρία των ΜΑΤ, οι οποίοι τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους.

 

Για λίγα λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

 

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει το σημείο έξω από τη Βουλή.

 

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Θηλιά» για το Δημόσιο τα ληξιπρόθεσμα χρέη
Επόμενο άρθροΓιατί «κυκλώνει» την Aκρόπολη ο Eυμορφίδης