Με σταθερούς και γοργούς βηματισμούς

η πορεία ανάπτυξης της χώρας

Τόνισε στην ομιλία του για τον κρατικό προϋπολογισμό

ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

 

Στην ολομέλεια της Βουλής μίλησε, το απόγευμα της Κυριακής, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος στο πλαίσιο της συζήτησης για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτος του 2020. Ο βουλευτής Μαγνησίας επεσήμανε ότι πλέον η χώρα εισέρχεται σε μια παραγωγική περίοδο με σταθερούς και γοργούς ρυθμούς ανάπτυξης, ξεπερνώντας το υφεσιακό περιβάλλον των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, στόχος της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «η παραγωγή πλούτου και η διάχυσή του μέσω καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Πιο αναλυτικά στην ομιλία του, ο βουλευτής Μαγνησίας τόνισε τα εξής: «Τα πράγματα αλλάζουν γοργά και σταθερά. Η πορεία στο αύριο ξεκίνησε. Αυτό γίνεται αντιληπτό και εντός και εκτός τειχών της χώρας. Ρυθμοί ανάπτυξης 2,8% λέει ο προϋπολογισμός του 2020, όσο κι αν ερμηνεύουμε τους αριθμούς του προϋπολογισμού με βάση την οπτική γωνία του καθενός μας μέσα σε αυτήν την αίθουσα. Αυτό είναι το κεφαλαιώδες μέγεθος. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια χάθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης ή έστω αναιμικής ανάπτυξης, ενώ το 2004 είχε ξεκινήσει η αντιστροφή της πορείας με ρυθμούς ανάπτυξης μετά από μακρά ύφεση 0,8%, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2018.

Νομίζω ότι αυτά τα αποδεχόμαστε όλοι. Κανείς δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Τι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση; Μέσα σε εκείνο το υφεσιακό περιβάλλον φόρτωσε τον ελληνικό λαό με 11,4 δισεκατομμύρια ευρώ υπερπλεονάσματα, ταπεινώνοντας ανάπτυξη, οικονομία και κοινωνία.

Ως εδώ όμως! Δικαιολογεί αισιοδοξία η σημερινή κατάσταση και ο προϋπολογισμός που συζητάμε; Εμείς λέμε «ΝΑΙ» και ο ελληνικός λαός συναινεί. Το οικονομικό και πολιτικό κλίμα έχουν βελτιωθεί, ακριβώς επειδή στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται το σύνολο του νομοθετικού έργου που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη τους πέντε πρώτους μήνες, γιατί όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να το αγνοούν, τόσος είναι ο βίος της κυβέρνησης. Είναι πέντε μηνών κυβέρνηση!

Κανένας από την κυβέρνηση, λοιπόν, δεν υποστήριξε ότι λύσαμε τους πέντε πρώτους μήνες του βίου μας το πρόβλημα της υπερφορολόγησης. Κανείς δεν είπε σ’ αυτήν την αίθουσα ότι φέραμε την ανάπτυξη σε εκατόν σαράντα μέρες. Είναι, όμως, εδραία η πεποίθηση όλων μας, αλλά και του ελληνικού λαού ότι μπαίνουν πλέον οι βάσεις για το ξεκίνημα μίας νέας πορείας, πιο αξιόπιστης, ελπιδοφόρας, αναπτυξιακής, παραγωγικής.

(…) Σήμερα είμαστε περισσότεροι αισιόδοξοι και περισσότερο αποφασισμένοι, γι’ αυτό και υπερψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, γιατί πιστεύουμε ότι τα νομοθετήματα τα οποία προηγήθηκαν, αλλά και ο προϋπολογισμός που συζητείται αυτές τις ημέρες και θα ψηφιστεί την Τετάρτη το βράδυ, εμπεδώνουν στη χώρα την πολιτική σταθερότητα, φέρνουν ασφάλεια δικαίου, μείωση της φορολογίας και κίνητρα σε φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Αυτοί, όπου και αν κοιτάξετε διεθνώς, είναι οι κρίσιμοι παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανόρθωση της οικονομίας της χώρας.

Για όλους αυτούς του λόγους, υπερψηφίζουμε τον προϋπολογισμό του 2020!» τόνισε, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Προηγούμενο άρθροΔιερεύνηση προϋποθέσεων της οικονομικής ενίσχυσης των  αμυγδαλοπαραγωγών  του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Καναλίων
Επόμενο άρθροΛύση για το λεωφορείο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς και δρομολόγηση του έργου διάνοιξης οδών στους οικισμούς Άνω Γατζέας και Αγίας Τριάδας