Έως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel pass-2 για την επιδότηση των καυσίμων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Ειδικότερα, η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ.

Πώς γίνεται η αίτηση

  • Θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, να επιλέξετε το Fuel Pass 2 και να μπείτε στην πλατφόρμα.
  • Στη συνέχεια θα πατήσετε είσοδος και θα βάλετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.
  • Μετά την αίτηση, τα χρήματα θα μπουν σε 3 εργάσιμες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση θα γίνει ανάλογα με τον λήγοντα του ΑΦΜ, όπως έχει γίνει ήδη την πρώτη φορά, αλλά και στο Power Pass και στον Τουρισμό για Όλους.

Τα στοιχεία για αίτηση στο Fuel Pass 2

Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και συγκεκριμένα:

  • Το email και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Στο πρώτο επίδομα καυσίμων, δικαιούχοι ήταν μόνο όσοι είχαν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, στο νέο Fuel Pass αναμένεται να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια μέχρι τα 45.000 ευρώ.

Ο δεύτερος κύκλος θα αφορά το τρίμηνο για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ από την επιδότηση θα επωφεληθούν συνολικά 3,1 εκατ. δυνητικοί δικαιούχοι.

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα – μοτοποδήλατο.

Τα τέσσερα απαραίτητα κριτήρια για το νέο επίδομα βενζίνης

Για να πάρετε το Fuel Pass 2 πρέπει να πληρούνται τέσσερις προϋποθέσεις:

  • Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία
  • Να είναι ασφαλισμένο
  • Να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας
  • Να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing (πχ. από τον εργοδότη σας)

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαρίτα Αγγελοπούλου: Σοκ στο Αίγιο – Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η γνωστή επιχειρηματίας
Επόμενο άρθροΞεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη το ταξίδι της 20ής Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών