Κέρδη πάνω απο 1,2% στις 660 μονάδες σημειώνει η Αθήνα στο άνοιγμα της συνεδρίασης καθώς οι αγοραστές συνεχίζουν στις τράπεζες με άνοδο έως 5-6%.

Η αγορά αρχικά διόρθωσε τις στρεβλώσεις στις τιμές εξαιτίας των πακέτων του Msci – καθώς υπήρχαν αποκλίσεις μεταξύ του κλεισίματος των τιμών των μετοχών και των παραγωγών. Οι τελευταίες ήταν υψηλότερες αφού είχαν μπεί νωρίτερα πριν διακινηθούν τα πακέτα μετοχών. Ανοδικές είναι οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές οι οποίες πήραν την σκυτάλη απο τις ασιατικές αγορές. Μετά την πρόταση – μαμούθ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ευρώπη είναι πιο θετική αν και σύντομα θα αρχίσουν να δημοσιεύονται τα οικονομικά στοιχεία – όπου θα περιλαμβάνεται και η βουτιά της οικονομικής δραστηριότητας της καραντίνας.

Το ζητούμενο, σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες θα είναι αν διατηρηθεί η ζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές ύστερα απο τις αγορές των funds για τον Δείκτη. H συμπεριφορά που θα επιδείξουν θα είναι κρίσιμη για την συνέχεια. Πάντως οι ξένοι οίκοι, όπως η Morgan Stanley σημειώνει ότι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές είναι υπερπουλημένες μεταξύ των αναδυομένων χωρών εξ ου και είναι ελκυστικές.

Η μετοχή της Eurobank κινείται με άνοδο 3,6% στα 0,394 ευρώ. Με άνοδο 5,79% η Εθνική Τράπεζα στα 1,272 ευρώ. Κέρδη 3,18% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,46 ευρώ. Με άνοδο 4,11% η Alpha bank στα 0,5778 ευρώ. Κέρδη 1,90% ο Οπαπ στα 8,56 ευρώ. Αμετάβλητος ο ΟΤΕ στα 12,66 ευρώ. Κέρδη 3,36% για την Γεκ- Τέρνα στα 61,7 ευρώ. Με άνοδο 2,5% ο Μυτιληναίος στα 7,30 ευρώ. Κέρδη 2,96% η ΔΕΗ στα 3,48 ευρω. Με άνοδο 1,78% η Μπέλα στα 16,61 ευρώ. Κέρδη 3,74% η Αεροπορία Αιγαίου στα 4,44 ευρώ. Οι συναλλαγές είναι αυξημένες στα 13 εκατ. Ευρώ καθώς είχαν μείνει αγοραστές από την περασμένη Παρασκευή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε νέα υγειονομικά πρωτόκολλα επαναλειτουργούν από σήμερα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας
Επόμενο άρθροΘα εξεταστεί εκ νέου το αλκοόλ στην παραλία