Σημαντική ανάπτυξη στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού της έτους (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2018), επιτυγχάνοντας αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,5%, ο οποίος ξεπέρασε τα 460 εκατ. ευρώ, αλλά και άνοδο των εσόδων από υπηρεσίες, αγγίζοντας τα 438 εκατ. ευρώ, κατέγραψε ο όμιλος Vodafone Ελλάδας το 2018.

 

Η εταιρεία κλείνει τη χρονιά με σημαντικές εμπορικές, τεχνολογικές και οικονομικές επιτυχίες, σημαντικές εμπορικές, τεχνολογικές και οικονομικές επιτυχίες.

 

Το 2018 αποτέλεσε έτος – σταθμό για την Vodafone στην Ελλάδα, καθώς συμπλήρωσε 25 χρόνια εμπορικής λειτουργίας, έχοντας φέρει πρώτη στην Ελλάδα την κινητή τηλεφωνία.

 

Επίσης, ολοκλήρωσε την κατασκευή και διέθεσε εμπορικά το πρώτο μεγάλης κλίμακας δίκτυο FTTH στην Ελλάδα, στον Βύρωνα Αττικής, καλύπτοντας περισσότερα από 17.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις με τις καλύτερες ψηφιακές τεχνολογίες.

 

Επιπλέον, η Vodafone ολοκλήρωσε την εξαγορά και ξεκίνησε την ενσωμάτωση της Cyta Hellas, διευρύνοντας το αποτύπωμά της και τα μεγέθη της στην αγορά, καθώς η πελατειακή της βάση στη σταθερή αυξήθηκε γεωμετρικά και ξεπερνά τους 930 χιλιάδες συνδρομητές.

 

Παράλληλα, στην κινητή τηλεφωνία η πελατειακή βάση κινείται σταθερά πάνω από 5,1 εκατ. συνδρομητές, με τη χρήση data να αυξάνεται εκθετικά και να διπλασιάζεται χρόνο με τον χρόνο.

 

Παράλληλα, διέθεσε εμπορικά το νέο Vodafone TV, μία πλατφόρμα περιεχομένου που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζει απεριόριστο θέαμα και μοναδικές λειτουργίες, και διατίθεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών, είτε μέσω σταθερής γραμμής είτε μέσω mobile δικτύων.

 

Μεγάλες επενδύσεις: Στο 60% η πορεία των έργων NGA δικτύων

 

Η Vodafone επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα, επεκτείνοντας το σταθερό της δίκτυο και διαθέτοντας στην αγορά καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία που βοηθούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων κι ενδυναμώνουν τους έλληνες καταναλωτές.

 

Στόχος της Vodafone είναι να συμβάλλει με τις τεχνολογίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην ισότιμη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση και να βοηθήσει τη χώρα στην πορεία της προς την Κοινωνία των Gigabit.

 

Η Vodafone υλοποιεί το επενδυτικό της πρόγραμμα για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς (NGA) με ταχείς ρυθμούς ώστε να παραδώσει έγκαιρα τα έργα οπτικών ινών στις περιοχές που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του κανονισμού Vectoring. Σήμερα το ποσοστό κατασκευής των έργων NGA δικτύων στη σταθερή ξεπερνά το 60% πανελλαδικά. Με την ολοκλήρωσή του το 2020, περισσότερα από 450.000 ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση σε δίκτυα FTTH και FTTC, καθώς και υπηρεσίες νέας γενιάς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Βέροια και Κοζάνη. Παράλληλα, η Vodafone διαθέτει πανελλαδικά υπηρεσίες νέας γενιάς και μέσα από τα δίκτυα των υπόλοιπων παρόχων, όπου αυτά αναπτύσσονται.

 

Η Vodafone διέθεσε εμπορικά στην αγορά το νέο Vodafone TV, μία πλατφόρμα περιεχομένου που για πρώτη φορά στην Ελλάδα συνδυάζει απεριόριστο θέαμα και μοναδικές λειτουργίες, ενώ προσφέρεται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως δικτύων και τεχνολογιών, είτε μέσω σταθερής γραμμής είτε μέσω mobile δικτύων

 

Το Vodafone TV συνδυάζει αθλητικά κανάλια, πρεμιέρες, πάνω από 4.000 ταινίες καταλόγου, περισσότερα από 7.000 επεισόδια σειρών, πάνω από 4.000 επεισόδια παιδικών σειρών, ντοκιμαντέρ, πάνω από 60 θεματικά κανάλια, τα ελεύθερα ελληνικά, αλλά και εφαρμογές για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε μουσική, video, και πλούσιο online περιεχόμενο.

 

Η πελατειακή βάση του Vodafone TV έχει ξεπεράσει το ορόσημο των 100 χιλιάδων πελάτων και κινείται ανοδικά με σταθερότητα. Μάλιστα, τις επόμενες εβδομάδες το Vodafone TV θα είναι γίνει διαθέσιμο και μέσω κινητού σε πελάτες δικτύων άλλων παρόχων, φέρνοντας μία νέα εποχή για την κατανάλωση περιεχομένου στην Ελλάδα.

 

Τεχνολογία made in Greece

 

Μέσω της θυγατρικής της Vodafone Innovus, η Vodafone αναπτύσσει καινοτόμες υπηρεσίες Internet of Things (ΙοΤ) οι οποίες διατίθενται από τον όμιλο Vodafone σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Το ΙοΤ θα αποτελέσει μία τεχνολογία αιχμής της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η οποία σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη και τα Big Data, θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις διεθνώς.

 

Η Vodafone Innovus διαθέτει την τεχνολογία, αλλά και την τεχνογνωσία ώστε να προσφέρει λύσεις ΙοΤ για όλους τους κλάδους της οικονομίας, καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε εταιρικού πελάτη όσο απαιτητικές και εάν είναι αυτές. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός πάροχος υπηρεσιών ΙοΤ στην αγορά που συνδυάζει δύο μοναδικά χαρακτηριστικά, εξασφαλίζοντας αδιάλειπτη και καθολική παροχή υπηρεσίας: Τη διαλειτουργικότητα με οποιαδήποτε συσκευή και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

 

Το σχέδιο της Vodafone για το NB-IoT

 

H Vodafone ολοκληρώνει την ανάπτυξη δικτύου ΝΒ–ΙοΤ στη φασματική περιοχή των 800 Mhz, φέρνοντας μία νέα εποχή για το Internet of Things στην Ελλάδα. Το ΝΒ–ΙοΤ θεωρείται ιδεώδες για την από απόσταση διαχείριση πόρων, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, και μπορεί να μειώσει το λειτουργικό κόστος μία επιχείρησης, αλλά ακόμη και να δημιουργήσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα. Οι «έξυπνοι» μετρητές, οι «έξυπνοι» κάδοι, η παρακολούθηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας και η γεωργία ακριβείας είναι λίγες μόνο από τις εφαρμογές του NB–IoT.

 

Το μεγάλο πλεονέκτημα του NB-IoT είναι ότι αποτελεί ουσιαστικά ένα «εικονικό» δίκτυο που αναπτύσσεται στις υφιστάμενες δικτυακές υποδομές κι έχει χαμηλό κόστος ενεργοποίησης, όπως και ελάχιστες φασματικές απαιτήσεις. Καταλύτης στην ανάπτυξη του ΝΒ-ΙοΤ θα είναι τα δίκτυα 5G, τα οποία με τις εξελιγμένες δυνατότητές τους θα μπορούν να υποστηρίξουν χιλιάδες συσκευές NB-IoT ανά σταθμό βάσης σε βάθος χρόνου.

 

Δημιουργία οικονομικής και κοινωνικής αξίας στη χώρα

 

Ως στρατηγικός και υπεύθυνος επενδυτής στην Ελλάδα, η Vodafone δημιουργεί αξία για τη χώρα, στηρίζει την ανάπτυξή της και δημιουργεί ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Παράλληλα, αποτελεί έναν σημαντικό εργοδότη, καθώς απασχολεί άμεσα και έμμεσα περίπου 2.500 εργαζομένους, ενώ υποστηρίζει συνολικά περισσότερες από 15.000 θέσεις εργασίας στην ευρύτερη οικονομία.

 

Η εταιρεία εφαρμόζει πολιτικές που είναι μοναδικές στην Ελλάδα, όπως είναι η παροχή 16 επιπλέον εβδομάδων πλήρως αμειβόμενης άδειας για όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην εταιρεία. Επίσης στηρίζει την οικογένεια με 10 επιπλέον ημέρες πλήρως αμειβόμενης άδειας για όλους τους νέους πατέρες και ενθαρρύνει τον εθελοντισμό των εργαζομένων με μία επιπλέον ημέρα άδειας το χρόνο. Τέλος, η Vodafone στηρίζει την διαφορετικότητα και προωθεί ένα περιβάλλον αποδοχής και ίσων ευκαιριών.

 

Επιπλέον, μέσα από το Ίδρυμα Vodafone, που συμπληρώνει 16 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρία στηρίζει προγράμματα που ωφελούν περισσότερα από 754.000 άτομα στη χώρα. Ειδικά για τους νέους, το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης, το STEMpowering Youth.

 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με τον MKO SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή και αποτελείται από: Εξωσχολικά δίμηνα Εκπαιδευτικά Εργαστήρια STEM, Εκπαιδευτικά Πακέτα STEM για τον εμπλουτισμό των σχολικών μαθημάτων Θετικών Επιστημών, καθώς και το Μobile εκπαιδευτικό παιχνίδι “The Moondiver Xperience”. Το πρόγραμμα τρέχει σε σχολεία των νησιών του Ιονίου, σε περιοχές της Κρήτης, των Δωδεκανήσων, των νησιών του Β.Α. Αιγαίου και της Θράκης, ενώ από αυτό σήμερα επωφελούνται πάνω από 14.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

 

Μπρουμίδης: Είμαστε σε καλό δρόμο σχετικά με την εξαγορά της Forthnet

 

Αυτό δήλωσε χθές, στο πλαίσιο του απολογισμού του 2018 για την εταιρεία, ο Χάρης Μπρουμίδης, επικεφαλής της Vodafone Ελλάδος, αναφορικά με τις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξαγορά της Forthnet και ήδη «τρέχει» η περίοδος των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το δίδυμο των Vodafone- Wind έως τις 31/1.

 

Στις αρχές της εβδομάδας υπήρξε συνάντηση, σε καλό κλίμα, με τις τράπεζες για το θέμα και όπως επισημαίνει ο CEO της εταιρείας, πρέπει να γίνουν δύο βασικά πράγματα: «Να αναλυθούν σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα σημεία της πρότασης μας και να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που χρειάζονται έτσι ώστε προχωρήσουμε στην τελική έκβαση της διαδικασίας. Είμαστε σε καλό δρόμο».

 

Πάντως για να υπάρξει μία συμφωνία, θα πρέπει να υπάρχει ένας πρόθυμος πωλητής κι ένας πρόθυμος αγοραστής και στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αφού και οι τράπεζες από την πλευρά τους θέλουν να κλείσει το θέμα με τον καλύτερο τρόπο…

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Aqua Vista Hotels ολοκλήρωσε τον κύκλο των Sales Seminar για το 2018
Επόμενο άρθροΘα απομακρύνουμε τη Θάνου από τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού