«Μπαρούτι» μυρίζει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις: από τη μία, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» πραγματοποιούν συγκέντρωση για την επέτειο από την κρίση των Ιμίων και, από την άλλη, αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν αντισυγκέντρωση κατά του φασισμού.

Ήδη, από τις 4 το απόγευμα έχουν συγκεντρωθεί αντιφασιστικές ομάδες στην πλατεία Ρηγίλλης, για να εμποδίσουν την συγκέντρωση μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Περίπου 50 μέλη του ναζιστικού μορφώματος έχουν συγκεντρωθεί στο στάση του μετρό «Ευαγγελισμός» και παραμένουν στο σημείο, υπό την αυστηρή επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν το μνημείο στη μνήμη των περόντων στα Ίμια, στην Ρηγίλλης και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Πολιτική κόντρα για την «άδεια» στους Ναζί

Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής και προχώρησαν σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει αυτή η συγκέντρωση.

«Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο.

»Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας. Πολιτικές τοξικότητες αλλού.

»Το μέτωπο ενάντια στη βία, στο μίσος και στο φασισμό πρέπει να μας ενώνει όλους, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και συμψηφισμούς», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίτη θέση και ατομικό ρεκόρ στα 3.000μ. η Μαρινάκου στο μίτινγκ του Μάντσεστερ
Επόμενο άρθροΟ Απόλλων Σμύρνης πήρε το ντέρμπι στην εκπνοή, 12-11 τον Πανιώνιο