Η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη

Στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας συνεχίζεται σήμερα η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η σημερινή συνεδρίαση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς από την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο θα εξαρτηθεί αν η διαδικασία ξεκινήσει επί της ουσίας, αν θα υπάρξει διακοπή για τον Σεπτέμβριο ή αν τελικά η δίκη αναβληθεί.

Όπως είναι γνωστό από την τελευταία φορά που οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα, εκκρεμεί το αίτημα για αναβολή της δίκης που είχε υποβληθεί από την πλευρά του καταδικασμένου Νίκου Μιχαλολιάκου  επικαλούμενος λόγους υγείας. Για το λόγο αυτό το δικαστήριο προκειμένου να λάβει την απόφασή του είχε ζητήσει να προσκομιστεί επικαιροποιημένο ιατρικό πιστοποιητικό από το περιεχόμενο του οποίου να προκύπτει η κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου.

Και αμέσως μετά θα εισηγηθεί η εισαγγελέας της έδρας και οι δικαστές θα αποσυρθούν για διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν για το τι μέλι γενέσθαι αναφορικά με την ουσιαστική έναρξη της σημαντικής αυτής υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας που εκπροσωπούν την οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα  και τους Αιγύπτιους αλιεργάτες που είχαν δεχθεί δολοφονική επίθεση από τη Χρυσή Αυγή ήταν παρόντες και έχουν ζητήσει να νομιμοποιηθούν ώστε να διατυπώνουν – κατά τη δικονομία- τις θέσεις τους για τα ζητήματα που ανακύπτουν σε σχέση με την πορεία και την εξέλιξη της δίκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιατί οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στον καύσωνα;
Επόμενο άρθροΟι αγωνίες και οι ελπίδες Μητσοτάκη: Η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια, οι πυρκαγιές