Το γαλλικό περιοδικό “France Football” ανακοίνωσε σήμερα την απονομή δύο νέων βραβείων για γυναίκες ποδοσφαιρίστριες και νέους παίκτες κάτω των 21 ετών, στο πλάι των διάσημων βραβείων του “Χρυσή Μπάλα”, για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάθε έτους.

 

Έτσι από φέτος το γυναικείο ποδόσφαιρο θα έχει την δικιά του αντίστοιχη “χρυσή μπάλα”, ενώ για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 21 ετών θα απονέμεται το βραβείο με το όνομα “Trophee Kopa”. Το εν λόγω βραβείο φέρει το όνομα του πρώτου Γάλλου που κατέκτησε την «χρυσή μπάλα» το 1958, του διάσημου επιθετικού της Ρεμς, της Ανζέ και της Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεϊμόν Κοπά, ο οποίος παρέλαβε την κορυφαία διάκριση όντας ένας από τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ της εποχής.

 

Και τα δύο βραβεία θα απονέμονται ετησίως μαζί με το “μητρικό” βραβείο της “Χρυσής Μπάλας”, αλλά το Trophée Kopa θα ψηφίζεται από ένα επίλεκτο cast κριτών, αποτελούμενο αποκλειστικά από προηγούμενους νικητές της “Ballon d’Or”,  όπως ο Λουιζ Σουάρεζ, ο Μπόμπυ Τσαρλτον,ο Μισελ Πλατινί, ο Μάρκ Βαν Μπάστεν, Ρονάλντο, Ρομπέρτο Μπάτσιο, Μαικλ Όουεν, Ροναλντίνιο κ.α.

 

Η επιλογή για την “χρυσή μπάλα” στο γυνακείο ποδόσφαιρο θα γίνει -όπως και για τους άνδρες- από την συντακτική ομάδα του «France Football», ενώ υπενθυμίζεται, πως από το 2008 την κορυφαία διάκριση έχουν μονοπωλήσει ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε βραβεία έκαστος.

 

Επικρατέστερος για το πρώτο «Τrophée Kopa», θεωρείται -και δικαίως- ο Γάλλος άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών, ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Μουντιάλ 2018 από τους «τρικολόρ».

 

Οι τελικοί υποψήφιοι και για τα τρία βραβεία, θ΄ ανακοινωθούν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ η απονομή θα διεξαχθεί στις 3 Δεκεμβρίου στο Παρίσι.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣκληρή επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης στον Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΑπαράδεκτο το γκάλοπ για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου