Τρεις διακρίσεις έλαβε το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και ο καλλιτεχνικός διεύθυντής του Mike Rafail για την οπτική επικοινωνία του 24 Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2018, κατά την φετινή απονομή των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας απέσπασε τις διακρίσεις: Χρυσό ΕΒΓΕ στην ενότητα της γραφιστικής, Βραβείο ΕΒΓΕ στην κατηγορία «Πολλαπλές Εφαρμογές», έπαινος λογότυπος στην κατηγορία «Πολιτισμός και δημόσιοι φορείς».

 

Η οπτική επικοινωνία του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, είχε ως πηγή έμπνευσης το καλλιτεχνικό πρόγραμμά του, που σχεδιάστηκε ως ένας ύμνος στο ανθρώπινο σώμα, την πλαστικότητά του, τις πολλαπλές φόρμες του, τις άγνωστες και αμέτρητες δυνατότητές του.

 

«Όπως ακριβώς το ανθρώπινο σώμα πλάθεται, πιέζεται, τρέχει, στέκει ακίνητο, αγωνίζεται, κοιμάται, αισθάνεται, αναπνέει, ζει, φθείρεται, καταστρέφεται και αναγεννιέται, έτσι και η ταυτότητα της καμπάνιας του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2018 υπερθεματίζει τη φύση του χορού ως μορφή γλώσσας και επικοινωνίας.

 

Η δημιουργία custom made γραμματοσειράς – με τη χρήση πλαστικής αυτοκόλλητης ταινίας- για όλες τις ανάγκες των τίτλων, ονομάτων, backgrounds στο print, στο outdoor & στα social media, αποτέλεσε τη βάση της ενιαίας οπτικής ταυτότητας για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Οι αδρές υφές, οι ρευστές δυσδιάστατες τροχιές της ταινίας που δημιουργούν όγκους, ο έντονος φωτισμός και οι πραγματικές υφές των υλικών, χαρίζουν στο τελικό αποτέλεσμα ανθρώπινα στοιχεία, φέρνοντας το ευρύ κοινό πιο κοντά στην τέχνη του χορού. Η διάταξη, η τοποθέτηση και η τελική σύνθεση του custom font μαζί με τα λοιπά στοιχεία προσθέτουν χορευτικό tempo και μουσικότητα, προσκαλώντας τον θεατή στην εξερεύνηση της γλώσσας του χορού» αναφέρει ο Mike Rafail.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝα θεσπιστεί ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός
Επόμενο άρθροH Morgan Stanley περιορίζει τις δραστηριότητες της στη Ρωσία