Μοιράσου το άρθρο:

Από διακήρυξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στον τοπικό τύπο, για λογαριασμό της 1η Στρατιάς Λάρισας, πληροφορούμαστε ότι πρόκειται να δημιουργηθεί  Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων σε χώρο που γειτνιάζει με το στρατόπεδο Γεωργούλα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία κτίρια που βρίσκονται επί της οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου Νέας Ιωνίας και ανήκουν στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Όταν πρόκειται για προσφυγόπουλα όλοι διαθέτουμε τις ευαισθησίες μας, πλην όμως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τη συγκεκριμένη υπόθεση:.

  1. Γιατί ο διαγωνισμός υλοποιείται από την 1η Στρατιά, ενώ τα συγκεκριμένα κτίρια ανήκουν στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας;
  2. Υπήρξε κάποια διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας;
  3. Ποιος θα είναι ο αριθμός των ανήλικων φιλοξενούμενων;
  4. Πρόκειται για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Μακρινίτσας, για εκείνα από την Παιδόπολη Αγριάς ή για ανηλίκους πρόσφυγες που θα μεταφερθούν από άλλες περιοχές; της χώρας;

Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες και τα τραγικά περιστατικά που συνέβησαν στη Σάμο, στη Χίο και στη Μόρια της Λέσβου με θύματα ανήλικους πρόσφυγες, το λιγότερο που δικαιούται και απαιτεί η τοπική κοινωνία είναι η πλήρης, αναλυτική και ειλικρινής ενημέρωση.

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Νάνσυ Καπούλα απαντά στην Έλενα Αντωνοπούλου
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη οδικά έργα στις Σποράδες