Μοιράσου το άρθρο:

Έμφαση στην ανάπτυξη του τουρισμού στο Πήλιο ως μοχλό ανάκαμψης της τοπικής οικονομίας, μέσω επενδύσεων, αναβάθμισης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και προσέλκυσης πτήσεων, έδωσε, μεταξύ άλλων, ο υπ. βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη μεγάλη περιοδεία που πραγματοποίησε την Κυριακή στο ανατολικό Πήλιο και πιο συγκεκριμένα στη Ζαγορά, στο Πουρί, στη Μακρυράχη, στο Ανήλιο, στον Κισσό, στον Αη Γιάννη, στο Μούρεσι, στην Τσαγκαράδα, στο Ξουρίχτι και στο Νεοχώρι.

Στις συγκεντρώσεις κατοίκων ο Χρ. Μπουκώρος παρουσίασε το σχέδιο της Ν.Δ. για τη Μαγνησία, ενώ αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές δυνατότητες αυτής της ιδιαίτερης περιοχής και έδωσε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη ταχείας αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον Φεβρουάριο 2017.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη επισκευών των 300 κατοικιών της περιοχής που υπέστησαν εδώ και δύο χρόνια σοβαρές ζημιές και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφόρησε πλήρως για την αποκατάστασή τους.

Ο υπ. βουλευτής συναντήθηκε στη Ζαγορά με στελέχη της δημοτικής αρχής και πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου. Εκεί, συζήτησαν θέματα, για τα οποία απαιτείται άμεση επίλυση από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο βουλευτής επισκέφθηκε και τις τέσσερις συνοικίες της Ζαγοράς, όπου συνομίλησε με δεκάδες πολίτες. Στις συζητήσεις που είχε με επαγγελματίες και πολίτες, ο Χρήστος Μπουκώρος στάθηκε ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές προοπτικές της Μαγνησίας και ιδιαίτερα στην ανάπτυξη του τουρισμού, μέσω της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου και της προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην περιοχή.

Το απόγευμα επισκέφθηκε το Μούρεσι, την Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι, όπου κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχε με πολίτες, διαβεβαίωσε  ότι θα εργαστεί σκληρά για το έργο της παράκαμψης του Χιονοδρομικού, προκειμένου να διεξάγεται απρόσκοπτα η συγκοινωνία έως τα χωριά του ανατολικού Πηλίου.

Στο Ξουρίχτι η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την παραγωγή του κάστανου, με τους παραγωγούς να τονίζουν ότι οι τιμές χονδρικής που επιτυγχάνουν δεν είναι ανάλογες της άριστης ποιότητας των προϊόντων τους. Ο υπ. βουλευτής τόνισε ότι είναι προτεραιότητα για τη Ν.Δ. η προστασία του αγροτικού εισοδήματος και κυρίως υπογράμμισε ότι θα δοθούν φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα για τη μεταποίηση των άριστων προϊόντων που παράγει η περιοχή του ανατολικού Πηλίου, αλλά και ολόκληρη η Μαγνησία.

Τα λατομεία του Νοτίου Πηλίου

Το βράδυ της Κυριακής, ο Χρήστος Μπουκώρος παραβρέθηκε στη θρησκευτική πανήγυρη στην κατάμεστη πλατεία του Νεοχωρίου, συνοδευόμενος από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μιχάλη Μιτζικό. Συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες. Η περιοδεία του υπ. βουλευτή ολοκληρώθηκε στην Μπούφα, όπου συναντήθηκε με δεκάδες πολιτικούς του φίλους, με τους οποίους συζήτησε αναπτυξιακά ζητήματα του Νοτίου Πηλίου, αλλά και το ζήτημα των λατομείων, για το οποίο οι παριστάμενοι λατόμοι τον ευχαρίστησαν για τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του, που έφεραν το θέμα της λειτουργίας των λατομείων σε φάση ωρίμανσης και αναμένεται τους επόμενους μήνες να διευθετηθεί οριστικά, προκειμένου να μη πλήττεται το εισόδημα περίπου 500 οικογενειών του Νοτίου Πηλίου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ο Παράδεισος των Κυριών» – Ο τρίτος κύκλος στην ΕΡΤ2
Επόμενο άρθροΔήλωση της Υφ.Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ