Στο διάστημα 7-10 Ιουλίου πρόκειται να γίνουν οι πληρωμές, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας  στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο υπουργός ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα για να επιτραπεί η κρατική ενίσχυση και σε μεγαλύτερες προβληματικές επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως «στην «επιστρεπτέα δύο» έχουμε εντάξει και τις προβληματικές επιχειρήσεις έως 31 Δεκεμβρίου 2019».

Παράλληλα ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι σε 2-3 εβδομάδες θα ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις από τις τράπεζες προς τις επιχειρήσεις.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν ακόμα και σε περίπτωση δεύτερου κύματος κορονοϊού,.

Ανοιχτό άφησε παράλληλα, το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού.

Όπως είπε: «υπάρχουν τμήματα της ελληνικής οικονομίας που έχουν πάρει μπρος, υπάρχουν γεωγραφικές περιοχές που πηγαίνουν καλύτερα και περιοχές που δεν έχουν πάρει φόρα ακόμα όπως τα νησιά».

Ο Χρ. Σταϊκούρας επίσης,  επεσήμανε πως «ο τουρισμός στα νησιά δεν υφίσταται ή ξεκίνησε τώρα να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα», ενώ έκανε λόγο και για «ζήτημα με την εστίαση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η εικόνα αυτή είχε ενσωματωθεί πλήρως στα στοιχεία για την εκτίμηση της ύφεσης που στείλαμε στους Ευρωπαίους», διευκρινίζοντας ότι «μιλάμε για ύφεση 16% στο β’ τρίμηνο». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα «προσδοκούμε ύφεση έως 8%» για το 2020.

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση:Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως την Παρασκευή οι αιτήσεις (video)

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΨηφιακή Ακαδημία: Πάνω από 160.000 χρήστες και 8 εκατ. προβολές σελίδας
Επόμενο άρθροΧωρίς τον Μπράντλεϊ στη Φλόριντα οι Λέικερς