Μεγάλη αναστάτωση  έχει προκαλέσει η είδηση ότι την φετινή αντιπυρική περίοδο δε θα σταθμεύουν τα  πυροσβεστικά αεροπλάνα στο αεροδρόμιο της Σάμου .

Συγκεκριμένα από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας/Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου μεταξύ των αεροδρομίων  όπου θα μετασταθμεύουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας για τις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος , μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου (31/10/2019) δεν περιλαμβάνεται το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος», όπου τουλάχιστον εδώ και αρκετά χρόνια μεταστάθμευαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελοκόπτερο.

Οι λόγοι εστιάζονται κυρίως στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος τομέας της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως γερασμένα αεροπλάνα, έλλειψη ανταλλακτικών, η οικονομική κρίση .Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ δύσκολο, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που έχει ήδη κάνει πρόβλεψη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η Σάμος διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα εθελοντικά κλιμάκια, καθώς και  πολύ έμπειρο προσωπικό στην Π.Υ Σάμου, αλλά μόνο αυτό δε φτάνει όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Η κάθε πυρκαγιά πρέπει να «χτυπηθεί» στο πρώτο εικοσάλεπτο, όταν εκδηλωθεί. Μετά όλα είναι δύσκολα, αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι πλέον κατάλληλες. Με τη μη ύπαρξη πυροσβεστικών αεροπλάνων, η κατάσταση δυσκολεύει και  προβληματίζει ιδιαίτερα τους εμπλεκόμενους φορείς για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

 

The post Χωρίς εναέρια μέσα πυρόσβεσης η Σάμος; appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΟΣΣάμου
Επόμενο άρθροΆνοιξαν οι πόρτες των στρατιωτικών πρατηρίων για τους εκπαιδευτικούς