Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 23:01

Το όνομα του Λιονέλ Μέσι απουσιάζει από τους 30 υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα», που ανακοινώθηκαν επίσημα. Για πρώτη φορά από το 2006, ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν βρίσκεται καν στους διεκδικητές του σημαντικότερου ατομικού βραβείου του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, το οποίο έχει κερδίσει συνολικά επτά φορές, με τελευταία εξ αυτών πέρυσι.

Ο «ψύλλος», όχι απλά ήταν κάθε χρόνο μέσα στους υποψήφιους, αλλά από το 2007 κι έπειτα ήταν πάντα στην τελική τριάδα του διαγωνισμού, με μοναδική εξαίρεση το 2018.

Η απουσία του Μέσι σχετίζεται φυσικά με την μέτρια -έως προβληματική- παρθενική σεζόν του στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, μετά το επεισοδιακό «διαζύγιο» με την Μπαρτσελόνα.

Στην 30άδα δεν περιλαμβάνεται ούτε το όνομα του Νεϊμάρ, που επίσης δεν είχε καλή σεζόν στους πρωταθλητές Γαλλίας, ενώ αντίθετα μέσα στους υποψήφιους βρίσκεται ο πέντε φορές νικητής του διαγωνισμού, Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι ούτε η δική του σεζόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη.

Μεγάλο φαβορί για τη φετινή «Χρυσή Μπάλα» είναι ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος πέτυχε 44 γκολ σε 46 αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ την περασμένη περίοδο και την οδήγησε στην κατάκτηση του Champions League (όπου σημείωσε 15 τέρματα), του πρωταθλήματος Ισπανίας και προ δύο ημερών του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022, 23:02

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 52χρονος – Βρέθηκε μαχαιρωμένος στο δωμάτιο του
Επόμενο άρθροΥποκλοπές: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από σκληρό άρθρο των New York Times