Αποκλεισμένες από τις σχολικές αίθουσες είναι δύο μαθήτριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Βόλου καθώς δεν έχει βρεθεί λύση, παρά τις προσπάθειες των γονιών, του σχολείου αλλά και της Περιφέρειας που μένει πιστή στο γράμμα του νόμου, να μετακινηθούν προς το σχολείο. Επιπλέον, ενάμιση μήνα μετά τη λειτουργία των σχολείων το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ λειτουργεί για πέντε ώρες καθημερινά καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. «Ζούμε καταστάσεις που είχαμε πολλά χρόνια να ζήσουμε. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχαμε μία πληρότητα μετά και τη δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Φέτος όμως δεν προσελήφθη ούτε ένας εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής στη Μαγνησία» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η διευθύντρια της σχολικής μονάδας, Φωτεινή Γρηγορίου.

Η κ. Γρηγορίου επισήμανε ότι μόλις προχθές Δευτέρα ήλθε η νοσηλεύτρια η οποία θα απασχολείται στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. του Βόλου για τρεις ημέρες και άλλες δύο στην ίδια μονάδα στον Αλμυρό. «Εδώ και ενάμιση μήνα δεν μπορούσαμε να χορηγήσουμε φαρμακευτική αγωγή στα παιδιά και τώρα θα γίνεται για τρεις μέρες. Και αν συμβεί κάτι τις υπόλοιπες ημέρες, ποιος θα συνδράμει; Κατά τα άλλα παραμένει το κενό του γεωπόνου και τα δύο κεντά στον τομέα της κεραμικής. Φυσικά δεν είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε τα υπόλοιπα, ζωτικά για μας προγράμματα, της κολύμβησης, της θεραπευτικής ιππασίας, της κοινωνικής ένταξης».

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των παιδιών, αυτές γίνονται την ίδια ώρα με τα άλλα σχολεία και εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει βρεθεί λύση για τη μετακίνηση δύο μαθητριών που φοιτούσαν για χρόνια στο σχολείο, η μία οκτώ και η άλλη πέντε χρόνια. Κι αυτό γιατί μένουν σε ένα χωριό και δε μπορούν οι γονείς τους να τους μετακινήσουν στο σημείο όπου σταματά το λεωφορείο. Ο οδηγός ισχυρίζεται, και δικαίως όπως παρατηρεί η κ. Γρηγορίου, ότι δεν επαρκεί ο χρόνος για να περάσει μπροστά από τα σπίτια τους, αλλά οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τα μετακινήσουν ούτε ως τη στάση. «Έχουμε προτείνει να τα μεταφέρει ένα ταξί μέχρι τη στάση, γιατί έρχονται από μακριά, αλλά δεν κατέστη δυνατό. Σίγουρα όλα γίνονται όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έχουμε αυτές τις δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις που τα κορίτσια παραμένουν αποκλεισμένα από τη σχολική αίθουσα, κάτι που πάει πολύ πίσω την ανάπτυξή τους και την κοινωνικοποίησή τους», εξήγησε η κ. Γρηγορίου.

Τέλος τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων να γίνονται πεντάωρα μόνο και ένας γονιός που φέρνει το παιδί του από το Στεφανοβίκειο ή το Βελεστίνο ή και το Βόλο ακόμη να έλθει να το πάρει το μεσημέρι, πολύ πριν επιστρέψει σπίτι από το ωράριό του. «Κρατάμε για έξι ώρες μόνο δύο μικρά τμήματα αλλά δεν έχουμε το προσωπικό να το επιχειρήσουμε για περισσότερα άτομα» τόνισε η κ. Γρηγορίου.

Προηγούμενο άρθρο«Πυρά» Οικονόμου κατά Τσίπρα για Εξεταστική – Θέλει να δραπετεύσει από την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης – Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση