Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

Το άρθρο 31, για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της πλειοψηφίας. Κατά του άρθρου 31 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Παρών δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

Αναφορικά με τη στάση του στο άρθρο 31, το ΜέΡΑ25 χαρακτηρίζει ημίμετρο και σταγόνα στον ωκεανό τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, μπροστά σε αυτά που πρέπει να γίνουν.

Τα μέτρα ενίσχυσης εργαζομένων και ανέργων

Διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν τον Δεκέμβριο 256.525 φτωχά νοικοκυριά ενώ 482.335 είναι οι ωφελούμενοι.
• Για πρώτη φορά δικαιούχοι είναι άστεγοι και γυναίκες θύματα βίας που ζουν σε ξενώνες φιλοξενίας.
• Ζευγάρι ανέργων θα πάρει τον Δεκέμβριο το επίδομα του μήνα αλλά και 300 ευρώ επιπλέον, γονείς με 2 παιδιά επιπλέον 400 ευρώ ενώ πολύτεκνη οικογένεια (4 παιδιά) επιπλέον 500 ευρώ.
• 143.000 δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής 4 βλέπουν ήδη στους λογαριασμούς τους τα ποσά από τα οποία το 50% δεν θα επιστραφεί.
• Αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος για εργαζόμενους και επιχειρήσεις φέρνει από τον Ιανουάριο η μείωση 3% των ασφαλιστικών εισφορών.
• Περίπου 800 χιλιάδες μη μισθωτοί βλέπουν να απομακρύνεται το βάρος των δόσεων της εκκαθάρισης των εισφορών του 19 καθώς οι οφειλές θα πληρωθούν σε 5 δόσεις με πρώτη τον Μάρτιο του 21.
• Πριν τα Χριστούγεννα θα δοθεί και η έκτακτη ενίσχυση που φαίνεται να κλειδώνει στα 400 ευρώ σε δικηγόρους μηχανικούς και οικονομολόγους.
• Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης με τα ποσά να κυμαίνονται από 80 έως 700 ευρώ ανάλογα με την περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροUBS: Οι 21 μετοχές που θα «λάμψουν» το 2021
Επόμενο άρθροΑπ. Πεταλάς (Fourlis): Σε Κρήτη και Πάτρα τα πρώτα «μικρά ΙΚΕΑ»