Να πείσει ότι είναι άτομο με διαταραγμένο ψυχικό κόσμο, επιχειρεί ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος εκβιαστών. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του στον ανακριτή αρνείται όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επικαλείται την εξέταση ψυχιάτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπόμνημα του ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται ότι ο χαρακτήρας του συνάδει με αυτά ενός ατόμου με έντονη μυθομανία ή φανταστική ψευδολογία ως βασικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας.

Τα στοιχεία πάντως που έρχονται καθημερινά στη δημοσιότητα για τη δράση του κυκλώματος είναι συγκλονιστικά.

Οι ανελέητες κυνομαχίες αποτελούσαν ένα από τα πεδία δράσης του κυκλώματος εκβιαστών που εξάρθρωσαν οι αρχές στον Πειραιά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία που αποκαλύπτει το ethnos.gr, οι κυνομαχίες στήνονταν με σκυλιά ράτσας pitbull, τα οποία ήταν σε αποθήκη – αυλή στο Πέραμα.

Κατά τη διαδικασία ζευγαρώματος των σκύλων επιλέγονταν σκύλοι, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε αγώνες κυνομαχίας και ανάλογα με τις νίκες που είχαν καταφέρει, αξιολογούνταν ως πολυτιμότεροι γονείς με βάση τους οποίους διαμορφώνεται και το αντίστοιχο γενεαλογικό δέντρο

Ο κάθε αγώνας διεξάγονταν έναντι στοιχήματος, ενώ οι συμμετέχοντες κατέβαλαν σχετική προκαταβολή, ώστε σε περίπτωση που ακυρωθεί με ευθύνη ενός συμμετέχοντος ο έτερος αποζημιώνεται από αυτή. Έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στους συμμετέχοντες σκύλους να προξενείται βαριά σωματική βλάβη ή ακόμα και θάνατος».

Όπως αναφέρεται ακόμη στην δικογραφία σε περίπτωση που κάποιοι φιλοζωικοί φορείς επιχειρούσαν να ασχοληθούν με τη διερεύνηση της οργάνωσης και την κακοποίηση των ζώων, ο αρχηγός τους εκφόβιζε με απειλές.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Μιλά με τον νέο αθλητικό διευθυντή και προετοιμάζει τη νέα σεζόν»
Επόμενο άρθρο«Ελπίζω να έχουμε μια κανονική ενδεκάδα»