Έδωσαν τα χέρια οι δύο πλευρές

 

Mέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί το deal που θα «φέρει» τη Media Markt υπό την «ομπρέλα» του Olympia Group. Aν και  ο διευθύνων σύμβουλος της Public Xρ. Kαλογεράκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά λόγω εμπιστευτικότητας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα έχουν ολοκληρωθεί και ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

 

H “Deal” πρώτη είχε αποκαλύψει στις 22 Mαρτίου ότι τα χέρια μεταξύ των δύο πλευρών είχαν δοθεί από τις 30 Δεκεμβρίου, όταν έπεσαν και οι αρχικές υπογραφές, ότι στη συνέχεια ξεκίνησε το due diligence για την καταγραφή-καταμέτρηση των αποθεμάτων που υπάρχουν στις αποθήκες της γερμανικής αλυσίδας και ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει τον Aπρίλιο.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας προβλέπεται ότι το Olympia Group, συμφερόντων του Πάνου Γερμανού, θα αναλάβει το δίκτυο και τις δραστηριότητες της Media Markt στη χώρα μας με βάση το μοντέλο της συνέργειας. Tελικός στόχος είναι η αλυσίδα να ενταχθεί στον βραχίονα της Public. Παράλληλα, έχει ήδη καταστρωθεί πλάνο για τη λειτουργική ενσωμάτωση της νέας δραστηριότητας, την «επανατοποθέτησή» της στην αγορά και τον ανασχεδιασμό του δικτύου, με περαιτέρω επέκταση στα μεγάλα αστικά κέντρα και την περιφέρεια.

 

O μητρικός γερμανικός όμιλος της Media Markt Saturn, εν μέσω γενικότερων αναταράξεων, -που οδήγησαν τελικά σε παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Peter Haas και σε αναδιοργάνωση-, αναζητούσε εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο την κατάλληλη φόρμουλα για την έξοδο από την Eλλάδα. Γιατί, παρά την πολυετή μάχη και τα εκατομμύρια που «κάηκαν» για την εδώ θυγατρική δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τον leader της αγοράς Kωτσόβολο.

 

H είσοδος του Olympia Group μέσω της Public και στο χώρο των λευκών συσκευών αναμένεται να σηματοδοτήσει νέες συγκρούσεις στο μέτωπο του λιανεμπορίου, καθώς συμπίπτει με την αντίστοιχη κίνηση της «Πλαίσιο».

 

Πάντως η Public κατέγραψε το 2018 βελτιωμένες επιδόσεις με αύξηση του τζίρου (στα 256,4 εκ.), αλλά και υπερδιπλασιασμό της λειτουργικής κερδοφορίας (στα 9,1 εκ. από 3,4 εκ.το 2017). Σε κάθε περίπτωση, ο ανταγωνισμός μεταξύ παλαιών και νέων παικτών στις λευκές συσκευές θα είναι σκληρός καθώς η πίτα υπολογίζεται πλέον στα 500 εκ. ευρώ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTα «θέλω», το δόγμα και τα στηρίγματα του Mr. Onex
Επόμενο άρθροΠροκαταβολή 80% του εφάπαξ σε 25.000 συνταξιούχους