Με τον Ιταλό ομόλογό της, Sergio Mattarella, προκειμένου να του μεταφέρει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού και της ίδιας προσωπικά προς τον δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό, επικοινώνησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, λέγοντάς ότι «όλα θα πάνε καλά».

Η ΠτΔ εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον μεγάλο αριθμό θυμάτων και τον θαυμασμό της για την υπεύθυνη στάση των Ιταλών πολιτών ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας. Έστειλε όμως παράλληλα κι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τη δοκιμαζόμενη Ιταλία, ευχόμενη στον κ. Mattarella «andrà tutto bene».

Ο Ιταλός πρόεδρος ευχήθηκε η εμπειρία της χώρας του να βοηθήσει τις άλλες χώρες ν` αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα την πανδημία.

Οι προτάσεις των κομμάτων

Τις προτάσεις τους για έκτακτα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τη δημόσια υγεία, τη θωράκιση της οικονομίας και τη στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, προωθούν οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην τηλεδιάσκεψη με τους κυρίους Μίχαλο από το ΕΒΕΑ και τον Καββαθά της ΓΣΕΒΕΕ.

Συμφωνήθηκε οι τράπεζες να προχωρήσουν σε πάγωμα οφειλών των συνεπών δανειοληπτών, τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

Οι προτάσεις των κομμάτων περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ενίσχυση του συστήματος δημόσιας Υγείας, αύξηση των ΜΕΘ και μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ κατέθεσε διάταξη για τροπολογία επέκτασης βαρέων και ανθυγιεινών και στους γιατρούς και τους νοσηλευτές και τραυματιοφορείς.

«Φοβόμαστε ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για καταπάτηση λαϊκών δικαιωμάτων και αποτελεί η επιδημία μόνο το πρόσχημα αυτή τη στιγμή. Η προστασία της δημόσιας υγείας, της ζωής του λαού μας θέλει άλλα μέτρα πρόληψης και προστασίας» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Κάντε κύριε Πρωθυπουργέ ένα μπούσουλα με μέτρα και καταθέστε τα και όχι πέντε–πέντε κάθε μέρα για να παίζετε στα κανάλια. Κάθε μέρα βγαίνει ένας υπουργός και ανακοινώνει μέτρα» επεσήμανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Το ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι στηρίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς για προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ και υγειονομικό υλικό, ζητώντας από την Κυβέρνηση να προχωρήσει σε πράξεις.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κάτια Αντωνιάδη

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιευκολύνσεις και εκπτώσεις από τη ΔΕΗ προς τους καταναλωτές για τρεις μήνες
Επόμενο άρθροΒιλερουά (ΕΚΤ): O ESM να δώσει δάνεια για την κρίση του κορωνοϊού