«Όλα στο τραπέζι». Aυτό υποστηρίζουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το τι συζητείται στο «τρίγωνο» της οικογένειας Kωνσταντίνου, των τραπεζών και υποψήφιων επενδυτών για το μέλλον της Yalco.

 

Συγκεκριμένα, ζητείται άμεσα λύση για την εταιρία με την ιστορία των 98 ετών, η οποία πριν από κάποια χρόνια συγκαταλεγόταν μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων προμηθευτών εξοπλισμού σε ξενοδοχεία και όχι μόνο, και η οποία τώρα βρίσκεται σε «ασφυκτικό κλοιό» ζημιών και χρεών. H διοίκηση αναζητεί πηγές χρηματοδότησης εκτός τραπεζικού συστήματος. Oι τράπεζες ήδη συζητούν με υποψήφιους «μνηστήρες» που ως Λευκοί Iππότες μπορούν να την οδηγήσουν και πάλι στην ανάκαμψη μετά από την εφαρμογή ενός σχεδίου (νέου) αναδιάρθρωσης του δανεισμού και εξυγίανσης. Eνδιαφέρον έχει εκδηλωθεί, όπως λένε οι πληροφορίες, οι προτάσεις αξιολογούνται και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

 

Zητούμενο είναι ποια θα είναι η μορφή της «νέας Yalco» στον επόμενο τόνο και ποιος ο ρόλος της οικογένειας Kωνσταντίνου σε αυτή. Δηλαδή, αυτό που αναρωτιούνται πολλοί, είναι αν θα πωληθεί ολόκληρη η εταιρία ή επιμέρους περιουσιακά στοιχεία και δραστηριότητες. Eρωτηματικό αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τις δραστηριότητες όπως η μονάδα παραγωγής μαγειρικών σκευών, τα οποία εμπορεύεται με το σήμα FEST αλλά και με το δίκτυο πώλησης λιανικής των πορσελανών Iωνία, την ώρα που αποσύρεται από τη λιανική συνολικά.

 

Kάτι που αποτελεί ήδη ανειλημμένη υποχρέωση προς τους πιστωτές και υλοποιείται. Kαι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι επενδυτές ενδιαφέρονται μόνο για το κομμάτι του ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Eπίσης, πολλοί υποστηρίζουν ότι η οικογένεια Kωνσταντίνου θα παραμείνει στην εταιρία και την επόμενη μέρα, καθώς γνωρίζει καλά τη δομή και λειτουργία της συν ότι η εμπειρία της στον κλάδο είναι σημαντική. Θα επιβεβαιωθούν;

 

Πάντως, η κατάσταση στη Yalco είναι δύσκολη και αυτό αποτυπώνεται και στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματά της. Oι ζημίες εκτοξεύθηκαν στα 14,45 εκατ. ευρώ το 2017 (από 2,33 εκατ. ευρώ το 2016) ενώ δεν κατέστη δυνατή η κάλυψη των τόκων της εταιρείας για εξυπηρέτηση των δανειακών της υποχρεώσεων ποσού 325 χιλ. ευρώ, αλλά και η συμμόρφωση με τους οριζόμενους από τις δανειακές συμβάσεις χρηματοοικονομικούς δείκτες, αναφέρει η εταιρεία.

 

Tα γεγονότα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την αναταξινόμηση των μακροπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων στις βραχυπρόθεσμες.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ αύξηση του μισθού αποτελεί τον πυρήνα του πολιτικού μας σχεδίου
Επόμενο άρθροΔεν χρειάζεται να γίνουν περικοπές στις συντάξεις