Tρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, στη χώρα μας, καθώς η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη μετέδωσε τον ιό στο 10χρονο γιο της. Στην Αθήνα θετική στον νέο ιό βρέθηκε 40χρονη υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς. Το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον των δύο γυναικών βρίσκεται υπό παρακολούθηση και σε κατ` οίκον απομόνωση, ενώ έκλεισε προληπτικά το σχολείο που φοιτά το παιδί.

Συγκεκριμένα στο «Αττικόν» νοσηλεύεται το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Αθήνα , μια γυναίκα 40 ετών εργαζόμενη στην τράπεζα Πειραιώς και μεταφέρθηκε εκεί από ιδιωτικό θεραπευτήριο  όπου διαπιστώθηκε ότι νοσεί. Η κόρη της  βρίσκεται στην Βρετανία εκδρομή με το σχολείο της και ακολουθούνται τα πρωτόκολλα  επικοινωνίας  και λήψης μέτρων εκεί σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

Στο ΑΧΕΠΑ  στην Θεσσαλονίκη  η 38χρονη  που διαγνώστηκε  με τον νέο ιό. Νοσηλεύεται σε πάρα πολύ κατάσταση μαζί με τον 10χρονο γιό της  και οι δύο εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Απολύμανση  έγινε στο κτίριο του σχολείου του παιδιού  και στο κεντρικό κτήριο της ΧΑΝΘ. Ενώ γίνεται και ιχνηλάτηση των επαφών που είχε η γυναίκα.

Ακόμη υπάρχουν πληροφορίες για ένα ακινητοποιημένο αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Μακεδονία που έχει έρθει από την Βρετανία αλλά δεν υπάρχουν  περισσότερα στοιχεία μέχρι τώρα

Κλειστά θα μείνουν σήμερα, τα γυμνάσια και Λύκεια του Κολεγίου Αθηνών και Ψυχικού και το νηπιαγωγείο «Ι. Μ. Καρράς», καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας, με προσβληθέντα από κορονοϊό.

Κλειστά σήμερα και τα σχολεία στο Δήμο Ναυπλίου, καθώς θα πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις.

Ψυχραιμία συνέστησε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι ο μεγάλος αντίπαλος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός.

Τη ματαίωση, των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όσοι δεν συμμορφωθούν με την απόφαση απειλούνται με φυλάκιση έως και 2 χρόνια.

Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, λόγω της αναστολής των καρναβαλικών εκδηλώσεων, μελετά το ΥΠΟΙΚ.

Ρεπορταζ: Κατερίνα Μπατζάκη, Λία Χριστάρα 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύφθηκε η μεγαλύτερη έκρηξη στο σύμπαν
Επόμενο άρθροΑναστασίου στο ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ: «Από στρεπτόκοκκο πέθανε ο 11χρονος Παναγιώτης – Ήταν σε βαριά κατάσταση από την πρώτη στιγμή»