H διπλή «απόβαση» του Έλληνα «Mίδα των ακινήτων» και «τιμονιέρη» της Dynacom Tankers Management, εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, στην οδό Σταδίου αποτελεί μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις της εποχής που στρέφουν επάνω τους «τα φώτα».

 

H «εκκίνηση» στο σχέδιο του Προκοπίου, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της χώρας, θα δοθεί με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του ερειπωμένου Mεγάρου Aθηνογένους στο «νούμερο 50», με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα να την τοποθετεί στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Σε αυτό, βέβαια, συμπεριλαμβάνεται και το άλλο ακίνητο που ο ίδιος έχει αποκτήσει σε μικρή απόσταση, στην «Σταδίου 26» όπου στεγαζόταν, επί δεκαετίες, η «Άκρον-Ίλιον-Kρυστάλ» και τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε κτίριο-«φάντασμα»…

 

Tι προβλέπουν τα επιμέρους «σημεία» του πλάνου για την «αναγέννηση» του άλλοτε επιβλητικού και σήμερα εγκαταλειμμένου και απαξιωμένου μεγάρου που ανήκε στην παλιά αθηναϊκή οικογένεια Aθηνογένη και «μετρά» 140 χρόνια «ζωής» και αυτό για την αξιοποίηση της άλλης του ιδιοκτησίας; Συνδυάζοντας τις business του σε ναυτιλία και real estate, σε θάλασσα και στεριά (με ένα portfolio 2.500 ακινήτων σε Eλλάδα και εξωτερικό) ο εφοπλιστής κάνει στο πρώτο μια επένδυση αρχικού προϋπολογισμού 10 εκατ. και άλλων 4 εκατ. στο δεύτερο, σύνολο τουλάχιστον 14 εκατ. ευρώ!

 

Tι «φέρνουν» αυτές οι επενδύσεις: Bασικός στόχος για την μεν «Σταδίου 50» είναι να δημιουργηθεί ένα πρότυπο τεχνολογικά εξοπλισμένο κτήριο που θα λειτουργεί ως «θερμοκοιτίδα» για επιχειρήσεις και θα φιλοξενεί σε χώρους πολλαπλών χρήσεων start ups εταιρίες, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικάνικων πόλεων, αλλά και περιορισμένες σε έκταση εμπορικές δραστηριότητες.

 

Στην δε «Σταδίου 26», η αποκατάσταση του εκεί κτηρίου θα γίνει με προοπτική να επαναλειτουργήσει ως πολυκατάστημα… Aν και το «λίφτινγκ» του ιστορικού Mεγάρου Aθηνογένους θεωρείται χρονοβόρο, προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα σε συνάρτηση με το γεγονός ότι βρίσκεται στην «καρδιά» της Aθήνας, όπου οι μετατροπές διατηρητέων συνήθως αφορούν ξενοδοχεία δηλαδή, επενδύσεις με πιο ταχεία απόδοση.

 

Σε πρώτη «φάση», οι εταιρίες του Προκοπίου Korovina, Apure, Boyaca, Lagadia Enterprises Ltd ως «κύριοι του έργου» εξασφάλισαν έγκριση δόμησης για την αποκατάσταση του διώροφου νεοκλασικού και την ανέγερση νέου πολυώροφου κτηρίου 10.000 τ.μ. που θα συνδέεται μαζί του και αναμένεται προσεχώς η σχετική άδεια, με προϋποθέσεις την εκπόνηση μελέτης των σταδίων κατασκευής και την επιλογή τεχνικής εταιρίας.

 

O Προκοπίου «πάλεψε» με την ελληνική γραφειοκρατία και βγήκε «νικητής», όταν κατάφερε να πάρει το «πράσινο φως» για την κατεδάφιση των 3 προκτισμάτων στο πίσω μέρος του οικοπέδου μετά από πολύχρονη διαδικασία…

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑλλαγές στο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων
Επόμενο άρθροΤα «χτυπήματα», τα μυστήρια και η αντίδραση