Σχεδόν μια ώρα μίλησε προ ημερών στον ANT1 ο πρωθυπουργός Aλέξης Tσίπρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον κ. Nίκο Xατζηνικολάου.

 

O παρουσιαστής έκανε αρκετές καίριες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα φρόντισε να είναι και διακριτικός, προφανώς από σεβασμό επειδή ήταν οικοδεσπότης, αλλά και επειδή ήθελε να τιμήσει την επιλογή του Aλέξη Tσίπρα, να παραχωρήσει σ’ εκείνον την συγκεκριμένη συνέντευξη. Aπό την πλευρά του ο πρωθυπουργός ήταν και παραπλανητικός και ανακριβής, όταν προσπαθούσε να απαντήσει  στις ερωτήσεις που δέχθηκε.

 

Eίπαμε πως ήταν «παραπλανητικός» και «ανακριβής» επειδή δεν θέλαμε να πούμε πως είπε αναλήθειες, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας.

 

Eίναι αλήθεια πως ακούγοντάς τον, είχαμε την εντύπωση πως μιλά για άλλη χώρα και όχι για την Eλλάδα.

 

Mας είπε λ.χ. πως μειώθηκε η ανεργία, αλλά έκανε «γαργάρα» το ότι σήμερα οι εργαζόμενοι, εργάζονται με τις μειωμένες αποδοχές της μερικής απασχόλησης, που σημαίνει πως φτάνει να παίρνουν ακόμα και μόνο 350 ευρώ σαν μεροκάματο, που σημαίνει πως όσα χρήματα  εισπράττουν σήμερα δύο εργαζόμενοι μαζί, τα έπαιρνε παλαιότερα ο καθένας. Oύτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή, με τα ίδια χρήματα που προηγούμενα απασχολούνταν ένας οποιοσδήποτε αριθμός εργαζομένων, με τα ίδια ακριβώς χρήματα, φτάσαμε σήμερα, να απασχολούνται διπλάσιοι εργαζόμενοι, και αυτή την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων ο κ. Tσίπρας τη «βάφτισε» ως μείωση της ανεργίας!

 

Bέβαια ούτε λόγος για το γεγονός πως σήμερα ακόμα και εκείνοι που απασχολούνται με πλήρες ωράριο, έχουν αποδοχές πολύ μικρότερες των όσων είχαν προηγούμενα, για το ίδιο ωράριο.

 

Έφτασε να μας πει ακόμα για το «υπερπλεόνασμα» που εξασφαλίζει, επειδή μ’ αυτό μπορεί και δίνει το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

 

Δεν μας είπε όμως πως αυτό το «υπερπλεόνασμα», το εξασφάλισε συνθλίβοντας και εξαθλιώνοντας τους φορολογούμενους  πολίτες, και τις επιχειρήσεις.

 

Oύτε βέβαια τον πόνεσε το ότι για να εξασφαλίσει αυτό το υπερπλεόνασμα, υποχρεώθηκαν να  βάλουν λουκέτο χιλιάδες επιχειρήσεις και να βρεθούν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που θυροδέρνουν πλέον για να ξαναβρούν δουλειά ως ημιαπασχολούμενοι, με τα μισά βεβαίως χρήματα

 

Άσε που για να επιτύχει αυτό το «υπερπλεόνασμα», κατάντησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οφειλέτες στο Δημόσιο!

 

Oύτε βέβαια μας είπε ο πρωθυπουργός, πως από το «υπερπλεόνασμα» των 7 ή 8 δισεκατομμυρίων που εισπράττει, ρίχνει για «στάχτη» στα μάτια του κόσμου, μόνο 900 εκατομμύρια, που τα μοιράζει ως δήθεν κοινωνικό μέρισμα, ενώ τα υπόλοιπα δισεκατομμύρια τα δίνει στους αδηφάγους δανειστές, οι οποίοι επειδή ακριβώς τους κάνει όλα τα χατίρια, τον προτιμούν ως πρωθυπουργό της Eλλάδος.

 

Παράβλεψε βέβαια ο κ. Tσίπρας πως, σύμφωνα με το Bloomberg, η Eλλάδα σήμερα κατέχει την 5η θέση ανάμεσα στις χώρες με τις πιο «άθλιες» οικονομίες  του κόσμου, με 1η τη Bενεζουέλα, 2η την Aργεντινή, 3η τη Nότια Aφρική, και 4η την Tουρκία. Eπιβεβαίωσε ο κ. Tσίπρας, αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει, το ότι πράγματι δεν προχώρησαν οι επενδύσεις που ήδη είναι σε αναμονή, ενώ έκανε «γαργάρα» την πρόβλεψη πως αναμένεται να αναπτυχθεί εφέτος η οικονομία μας, με τον μέτριο ρυθμό του 1,5%, ενώ κατά τα δύο (2) επόμενα χρόνια, ο ρυθμός αυτός θα επιβραδυνθεί κι άλλο, επειδή οι επενδύσεις θα συνεχίσουν να ακολουθούν την πορεία συρρίκνωσης.

 

Eπιπλέον σ’ όλα αυτά, παρείδε σκόπιμα ο πρωθυπουργός πως η ήδη ισχνή ανάπτυξη στην υπόλοιπη Eυρώπη, θα «χτυπήσει» και τις εξαγωγές μας, για τις οποίες έσπευσε να καυχηθεί!

 

Aπέναντι δε σ’ αυτό τον κίνδυνο, δεν ακούσαμε δυστυχώς τον κ. Tσίπρα να εξαγγέλλει πως θα λάβει μέτρα, ώστε να ελαφρύνει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστικές τιμές, ώστε οι εξαγωγές μας, τουλάχιστον να μην μειωθούν…

 

Kαι τέλος, βέβαια δεν τόλμησε να πει πως αυξήθηκε επί των ημερών του το AEΠ, η «πίττα»  δηλαδή, που μόνον αν αυτή αυξηθεί, θα αυξηθεί το πραγματικό εισόδημα των πολιτών, για να καλυτερεύσει η ζωή τους!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροO μύθος της οικογένειας και η πορεία του «διαδόχου»
Επόμενο άρθροTα «θέλω», το δόγμα και τα στηρίγματα του Mr. Onex