Στις ΗΠΑ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συνοδεύσει την κόρη του, Δάφνη στο ξεκίνημα των σπουδών της στο πανεπιστήμιο του Yale.

Ως πατέρας θέλησε να βρεθεί δίπλα στα πρώτα βήματα του παιδιού του σε ένα άλλο μέρος και να τη βοηθήσει να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Άλλωστε, υπήρξε και ο ίδιος στην ίδια θέση, όταν έφυγε μετά το λύκειο από την Ελλάδα για να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τότε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες στο Harvard, από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude», ενώ για την διατριβή του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφοίτησε από το Harvard το καλοκαίρι του 1990 και στην τελετή του πανεπιστημίου, είχε στο πλευρό του τους γονείς του, Κωνσταντίνο και Μαρίκα Μητσοτάκη, καθώς και τις αδελφές του Ντόρα και Κατερίνα, που ταξίδεψαν γι’ αυτό το λόγο στις ΗΠΑ.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚοντοζαμάνης – Από 1 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για προσλήψεις υγειονομικών που θα αντικαταστήσουν τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΤρίτη δόση εμβολίου – Πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή της στην Ελλάδα – Τι είπε η Θεοδωρίδου