Εκτενές ρεπορτάζ από το Καστελόριζο εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης παρουσίασε το CNN. Στο νησί βρέθηκε ο κορυφαίος δημοσιογράφος του αμερικανικού δικτύου, Νικ Ρόμπερτσον, και πήρε συνέντευξη από την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τάχθηκε υπέρ ενός παραγωγικού διαλόγου, χαρακτήρισε, ωστόσο, απαραίτητη την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων.

«Το μήνυμα της προέδρου αυτή τη στιγμή είναι ότι η Ελλάδα θέλει διάλογο με την Τουρκία αλλά δε θα δεχτεί πιέσεις και δε θα εξαναγκαστεί να μπει σε διάλογο», ανέφερε ο δημοσιογράφος, ενώ η πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανεA ότι «Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι υποστηρίζει το διάλογο. Αλλά φυσικά όχι το διάλογο υπό απειλή».

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί:

ΝΙΚ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ: «Η επίσκεψή σας εδώ, απέναντι από την Τουρκία σε μια περίοδο έντασης, δεν είναι ένα προκλητικό μήνυμα;»

ΑΙΚ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Δε νομίζω ότι μια ειρηνική επίσκεψη της προέδρου της Ελλάδας μπορεί να είναι προκλητική με κανένα τρόπο».

Στο ρεπορτάζ του CNN δίνεται έμφαση στην ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση εάν οι εξοπλισμοί, είναι ένα μήνυμα προς την Τουρκία, η κ. Σακελλαροπούλου απάντησε ότι «Δεν είναι μόνο ένα μήνυμα. Αν θέλεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα καλύτερα προετοιμασμένος για πόλεμο».

Ο Νικ Ρόμπερτσον καταγράφει την ψυχραιμία των κατοίκων του Καστελόριζου, τονίζοντας ότι δεν είναι η πρώτη κρίση ούτε η τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Εξηγεί τέλος τις ελληνικές επιφυλάξεις για τις προθέσεις της Άγκυρας.

«Η Ελλάδα φοβάται ότι η Τουρκία θα μείνει ήσυχη τώρα και μετά ξαναρχίσει τις προκλήσεις της, όπως λέει, τις έρευνες για αποθέματα αερίου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ» σημειώνει.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Λήδα Παπαδοπούλου

Μοιράσου το άρθρο:



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕν αναμονή έμπρακτης αποκλιμάκωσης Αθήνα και ΕΕ – Στην Αθήνα ο Μισέλ (video)
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Ν. Δένδια με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Sameh Shoukry