«Δεν μπορεί 10 εκατ. πολίτες να είναι απομονωμένοι και 170.000 φίλοι κυνηγοί να μετακινούνται«, τόνισε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, απορρίπτοντας το αίτημα να ενταχθούν στην κατηγορία της ατομικής άθλησης σε εξωτερικό χώρο, το ερασιτεχνικό ψάρεμα και το κυνήγι και να εξαιρεθούν από τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων που ισχύουν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά το θέμα τέθηκε στην επιτροπή των ειδικών και ήταν ομόφωνη η απόφαση να μην επιτραπεί η μετακίνηση τους. «Θα ήταν ένα λάθος μήνυμα να επιτρέψουμε αυτή την εξαίρεση, και για τη κοινωνία και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αλλά και για τη συνολική προσπάθεια που γίνεται να πάμε κόντρα σε αυτό που λένε οι επιδημιολόγοι», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε «να ενταχθούν στην επιτρεπόμενη ατομική άθληση το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα με αυστηρή τήρηση των κανόνων και με την αποστολή sms».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι «το 65% με 75% των κυνηγών είναι στη Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, σε περιοχές δηλαδή που σύμφωνα με τους υγειονομικούς δείκτες υπάρχει ρεκόρ της έξαρσης του κορονοϊού » και αντέτεινε στον κ. Κεγκέρογλου που υποστήριξε ότι «το δικαίωμα στην ατομική άθληση με sms έχουν και όσοι αθλούνται με το κυνήγι και το ερασιτεχνικό ψάρεμα» ότι «Η επιτροπή τοποθετήθηκε βάσει του ολικού απαγορεύματος. Υπάρχει ίσως δυσαρέσκεια, αλλά πρέπει να δούμε τους κανόνες που διέπουν το μέτρο. Πώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα παρακολουθήσουν αν τηρούνται τα μέτρα από τους κυνηγούς; Δεν μπορεί να υπάρχει σε κάθε κυνηγό ένας αστυνομικός»

Πηγή: ΕΡΤ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στις 26 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΜ. Γκάγκα: Τα παιδιά δεν μολύνονται και δεν μεταφέρουν τον ιό (video)